Feltöltés dátuma: 2021.12.11.

Kovács Bence receptje (videóval)

Pekándiós aprósüti

Illusztráció
1 darab tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
196 kcal 2 g 19 g 7 g

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 200 g pekándió,
  • 40 g datolya (magozott),
  • 10 g kókuszreszelék,
  • 1 kk. fahéj,
  • 1/2 kk. őrölt szegfűszeg,
  • 1/2 ek. eritrit,
  • 30 ml mandulatej.

A recept elkészítése

A pekándiót egy darálóban ledaráljuk az eritrittel és a datolyával, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a fűszereket és a mandulatejet, majd egynemű tésztát gyúrunk belőle. Tetszés szerinti apró süteményeket formázunk belőle, és így fogyasztjuk.

Megjelent a diabetes2021/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!