Kovács Bence receptje (videóval)
Narancsos pulykaraguleves
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
210 kcal | 22 g | 5 g | 5 g |
Hozzávalók 6 adaghoz
- 1000 ml szárnyas- vagy zöldségalaplé,
- 400 g pulykamell,
- 200 g narancs,
- 500 g sárgarépa,
- 200 g fehérrépa,
- 200 g gomba,
- 150 g zöldborsó,
- 100 ml tejszín (8%-os),
- 80 g szárzeller,
- 5 ml olívolaj,
- 1 db tojássárgája,
- só,
- őrölt bors,
- friss kakukkfű.
A recept elkészítése
A pulykamellet és a megtisztított sárgarépát, fehérrépát és gombát az olívaolajon alaposan lepirítjuk, felöntjük az alaplével és még egy kis vízzel, majd félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót, a feldarabolt szárzellert, a félbevágott, megmosott narancsot, fűszereket és ízesítőket. A tejszínt és a tojássárgáját alaposan elkeverjük, majd mikor minden zöldség puhára főtt, levesszük a tűzről, és a levest hőkiegyenlítéssel legírozzuk a tojássárgás tejszínnel. Fontos, hogy ez után már forralni nem szabad, csak melegíteni, mert kicsapódik a tojás.