Feltöltés dátuma: 2021.12.17.

Kovács Bence receptje (videóval)

Narancsos pulykaraguleves

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
210 kcal 22 g 5 g 5 g

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 1000 ml szárnyas- vagy zöldségalaplé,
  • 400 g pulykamell,
  • 200 g narancs,
  • 500 g sárgarépa,
  • 200 g fehérrépa,
  • 200 g gomba,
  • 150 g zöldborsó,
  • 100 ml tejszín (8%-os),
  • 80 g szárzeller,
  • 5 ml olívolaj,
  • 1 db tojássárgája,
  • só,
  • őrölt bors,
  • friss kakukkfű.

A recept elkészítése

A pulykamellet és a megtisztított sárgarépát, fehérrépát és gombát az olívaolajon alaposan lepirítjuk, felöntjük az alaplével és még egy kis vízzel, majd félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót, a feldarabolt szárzellert, a félbevágott, megmosott narancsot, fűszereket és ízesítőket. A tejszínt és a tojássárgáját alaposan elkeverjük, majd mikor minden zöldség puhára főtt, levesszük a tűzről, és a levest hőkiegyenlítéssel legírozzuk a tojássárgás tejszínnel. Fontos, hogy ez után már forralni nem szabad, csak melegíteni, mert kicsapódik a tojás.

Megjelent a diabetes2021/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!