Feltöltés dátuma: 2021.12.19.

Kard Éva receptje (videóval)

Korhely harcsahalászlé

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
187 kcal 22 g 8 g 6 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 700 g nyúzott afrikaiharcsa-törzs,
  • 200 ml tejföl (12%-os),
  • 100 g vöröshagyma,
  • 100 g zöldpaprika,
  • 100 g paradicsom,
  • 1 tk. pirospaprika,
  • 1 db babérlevél,
  • 3-4 db csípős halászlékocka,
  • 1 tk. liszt,
  • só (ízlés szerint),
  • 1500 ml víz.

A recept elkészítése

A harcsát filézzük ki, majd a halhúsból tegyünk félre egy kb. 500 g-os darabot, melyet ízlés szerint kockázzunk fel és sózzunk meg. A maradék halhúst a csonttal együtt tegyük egy fazékba, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a felszeletelt paprikát és paradicsomot, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a pirospaprikával, tegyük bele a csípős halászlékockát és a babérlevelet, és főzzük kb. egy órán át. Ezután egy szitán passzírozzuk át, hogy sűrű, csont nélküli levet kapjunk. A tejfölt keverjük simára egy kevés hallével, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe, és újra forraljuk fel. Tegyük bele a félretett és felkockázott halhúst, majd mérsékeljük a hőfokot, és főzzük 10–15 perc alatt készre a levest. (Ekkor már ne kevergessük, mert összetörik a halhús.)

Megjelent a diabetes2021/6. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!