Kard Éva receptje (videóval)
Korhely harcsahalászlé
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
187 kcal | 22 g | 8 g | 6 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 700 g nyúzott afrikaiharcsa-törzs,
- 200 ml tejföl (12%-os),
- 100 g vöröshagyma,
- 100 g zöldpaprika,
- 100 g paradicsom,
- 1 tk. pirospaprika,
- 1 db babérlevél,
- 3-4 db csípős halászlékocka,
- 1 tk. liszt,
- só (ízlés szerint),
- 1500 ml víz.
A recept elkészítése
A harcsát filézzük ki, majd a halhúsból tegyünk félre egy kb. 500 g-os darabot, melyet ízlés szerint kockázzunk fel és sózzunk meg. A maradék halhúst a csonttal együtt tegyük egy fazékba, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a felszeletelt paprikát és paradicsomot, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a pirospaprikával, tegyük bele a csípős halászlékockát és a babérlevelet, és főzzük kb. egy órán át. Ezután egy szitán passzírozzuk át, hogy sűrű, csont nélküli levet kapjunk. A tejfölt keverjük simára egy kevés hallével, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe, és újra forraljuk fel. Tegyük bele a félretett és felkockázott halhúst, majd mérsékeljük a hőfokot, és főzzük 10–15 perc alatt készre a levest. (Ekkor már ne kevergessük, mert összetörik a halhús.)