Kovács Bence receptje
Cukormentes piskótanyalóka
1 darab tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
100 kcal | 3 g | 8 g | 4 g |
Hozzávalók 10 darabhoz
- 150 g cukormentes csokoládé,
- 45 g teljes kiőrlésű liszt,
- 40 g eritrit,
- 20–30 ml mandulatej,
- 5 ml olívaolaj,
- 10 g margarin,
- 3 db tojás,
- 30 g dió (vagy egyéb mag).
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá, a sárgáját meg habosra verjük az eritrittel. A sárgáját hozzáöntjük a habos fehérjéhez, hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, és óvatos mozdulatokkal elkeverjük. Alacsony lángon, kiolajozott (ha sütőpapírt használunk a serpenyőben, akkor nem szükséges az olaj) serpenyőben egyszerre vagy kétszerre kisütjük a piskótalapokat, majd a kezünkkel egy tálban morzsalékosra törjük. Hozzáadjuk a mandulatejet, és alaposan összegyúrva kis golyócskákat formázunk belőle. A cukormentes csokoládét a margarinnal vízgőz felett megolvasztjuk, és a golyócskákat ebbe a masszába forgatjuk. A megmártott piskótagolyócskákat megszórjuk vagy meghempergetjük durvára vágott dióban. Ez a süti kiválóan alkalmas desszertnek, de akár átlátszó fóliába csomagolva apró ajándéknak is.