Feltöltés dátuma: 2021.12.19.

Kovács Bence receptje

Cukormentes piskótanyalóka

Illusztráció
1 darab tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
100 kcal 3 g 8 g 4 g

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 150 g cukormentes csokoládé,
  • 45 g teljes kiőrlésű liszt,
  • 40 g eritrit,
  • 20–30 ml mandulatej,
  • 5 ml olívaolaj,
  • 10 g margarin,
  • 3 db tojás,
  • 30 g dió (vagy egyéb mag).

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá, a sárgáját meg habosra verjük az eritrittel. A sárgáját hozzáöntjük a habos fehérjéhez, hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, és óvatos mozdulatokkal elkeverjük. Alacsony lángon, kiolajozott (ha sütőpapírt használunk a serpenyőben, akkor nem szükséges az olaj) serpenyőben egyszerre vagy kétszerre kisütjük a piskótalapokat, majd a kezünkkel egy tálban morzsalékosra törjük. Hozzáadjuk a mandulatejet, és alaposan összegyúrva kis golyócskákat formázunk belőle. A cukormentes csokoládét a margarinnal vízgőz felett megolvasztjuk, és a golyócskákat ebbe a masszába forgatjuk. A megmártott piskótagolyócskákat megszórjuk vagy meghempergetjük durvára vágott dióban. Ez a süti kiválóan alkalmas desszertnek, de akár átlátszó fóliába csomagolva apró ajándéknak is.

Megjelent a diabetes2021/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!