Kard Éva receptje
Borleves mandulás habgaluskával

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
250 kcal | 5 g | 12 g | 11 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 ml fehérbor,
- 200 ml víz,
- 200 ml főzőtejszín,
- 30 g mazsola,
- 1 tk. eritrit,
- 1 tk. vaníliaaroma,
- reszelt citromhéj (ízlés szerint),
- 2-3 db szegfűszeg,
- 2-3 db szegfűbors (el is hagyható),
- 1 darabka fahéj,
- 2 db tojás,
- 10 g mandulaforgács.
Egy edénybe tegyük fel forrni a bort, a vizet, a vaníliaaromát, ízlés szerinti mennyiségű édesítőszert, a reszelt citromhéjat és a fűszereket. (A fűszereket teatojásba téve egyben kivehetők lesznek.) Forraljuk fel, majd a lángot mérsékelve kb. 10 percig főzzük. Szedjük ki a fűszereket. A tojások sárgáját keverjük simára egy teáskanál eritrittel és a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. Egy szűrőn szűrjük át a levest, hogy sima, selymes levet kapjunk. Adjuk hozzá a mazsolát, majd forraljuk fel, és pár percig még főzzük. Közben többször keverjük meg, ha szükséges, ízesítsünk utána. A mandulaforgácsot állandó keverés mellett, alacsony hőfokon, 1-2 perc alatt pörköljük meg, majd hűtsük ki. A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, és evőkanalanként szaggassuk bele a gyöngyöző levesbe. Egy perc múlva fordítsuk meg és így mindkét felét gőzöljük ki. Szűrőkanállal szedjük ki, csepegtessük le, majd forgassuk bele a pörkölt mandulaforgácsba. Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd helyezzük rá a pörkölt mandulaforgácsba forgatott habgaluskát, és úgy kínáljuk.