vercukormeres.hu webshopjában is." />

 Feltöltés dátuma: 2022.01.17.

Instant itt az Accu-Chek Instant

Megérkezett a gyógyszertárakba az Accu-Chek Instant vércukormérő legújabb verziója, s ezzel egyidejűleg megvásárolhatóvá vált a vercukormeres.hu webshopjában is.

Az Accu-Chek család legújabb tagja nem csupán pontos és megbízható, hanem – a társított szoftverek segítségével – jó titkárként segítheti a diabéteszét menedzselő gazdáját.

Az Accu-Chek Instant mostantól elérhető legújabb verziója néhány fontos kényelmi elemmel gazdagodott. A tesztcsík-eltávolító funkció nem csupán egyszerűbbé, de higiénikusabbá is teszi a vércukormérést. A készülék új verziójában 720 korábbi mérés eredményét lehet tárolni dátummal, időponttal, s ezekből a korábban is elérhető 7/30/90 napra számolt átlagértéken túl már a 14 napos átlag is rögtön lekérdezhető.

Maga a készülék kicsi, egyszerűen kezelhető, s a mérés eredménye könnyen értelmezhető, akár a kisebb gyermekek számára is. Ugyanis az Accu-Chek Instant nem csupán számokkal kommunikál, hanem egy úgynevezett céltartomány-kijelzőn is mutatja, hogy az éppen mért eredmény mennyire felel meg a beállított egyéni célértéknek (piros szín = túl magas érték, zöld szín = megfelelő érték, kék szín = túl alacsony érték).

Ha az adatokat inkább kimentenék további tárolásra, feldolgozásra például egy laptopra, akkor ezt a felhasználók megtehetik USB-kábelen keresztül. A célszámítógépen ehhez egy Accu-Chek Smart Pix nevű segédprogramra lesz szükségük, amit a www.vercukormeres.hu oldalról tölthetnek le ingyenesen.

Aki az Accu-Chek Instant mérési eredményeit rögtön meg akarja osztani kezelőorvosával, az ezt a Accu-Chek Connect Online diabétesz-menedzsment rendszeren keresztül teheti meg, amit a www.accu-chekconnect.com oldalon érhet el.

A mérőkészülékből a legtöbbet akkor hozhatják ki, ha a mobiltelefonon futó Diabétesz Kliens Program (DKP) alkalmazással kapcsolják össze, amely ingyenesen elérhető a Google Play áruházból vagy az iOS AppStore-ból. Erre a mobilalkalmazásra az Accu-Chek Instant Bluetooth-kapcsolaton keresztül tölti át automatikusan a mért adatokat. Ott pedig már van lehetőség grafikusan vagy listázva megjeleníteni, s így könnyebben elemezni azokat. A visszatekintést, értékelést, a mért vércukor-változások értelmezését megkönnyíti, hogy ugyanide lehet rögzíteni (manuálisan) a felhasznált inzulin-, illetve elfogyasztott szénhidrátmennyiségeket is. A teljesebb kép kialakítását segíti a mozgásadagok feljegyzése is az időtartamukkal, intenzitásukkal egyetemben. Ez utóbbit egyszerűbbé tehetik, ha automatizálják, s engedik, hogy a fizikai aktivitásukat az Apple Health (iOS), illetve a Fitbit (Android) alkalmazások automatikusan naplózzák.

S ha már a naplót említettük: a DKP Applikáció „a jövőbe is lát”. Kész arra, hogy számontartsa a következő gyógyszerkiváltás, kontrollvizsgálat vagy éppen az inzulinbeadás időpontját, s figyelmeztet, ha az elérkezett.

A cikket az Accu-Chek vércukormérők gyártója, a Roche Magyarország Kft. támogatta.
AI/1/1/PRART/C/2021/01v

Megjelent a diabetes2021/5. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!