Feltöltés dátuma: 2021.07.20.

Vanderlich sütik Veszprémben

Az ötletgazda Siklósiné Gyopáros Adrienn védőnő volt, a megvalósulásért a Vanderlich Egészségcentrum, a Schőnig Cukrászda és Kávéház, valamint a városrész civil közössége, a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör fogott össze. Az így megszülető, diabéteszesek által is bűntudat nélkül fogyasztható cukrászdai finomságokat sajtótájékoztatón mutatták be.

Illusztráció

Dr. Vándorfi Győző, a veszprémi Vanderlich Egészségcentrum igazgatója elmondta, az egészséges életmód és benne a táplálkozás a mértékletességen, a változatosságon és a minőségen alapul. A diabetológusok célja nem a tiltás, hanem, hogy tanácsokkal, oktatással segítsék a cukorbetegeket, akik alkalmanként és mértékkel fogyaszthatnak édességeket, különösen, ha azokat kifejezetten nekik készítették.

Schőnig Györgyi ügyvezető és a munkatársai ennek megfelelő gondossággal alkották meg a cukor- és gluténmentes pisztáciás-málnás mousse-t, a fűszeres ananászos-tökmagos süteményt, a tápiókakrémes-epres pohárkrémet és a savanykás málnás fagylaltot, amelyeket mostantól a Vanderlich varázs, Vanderlich álom, Vanderlich kedvence és Vanderlich nyár elnevezéssel kínálnak.

Heiter Sándor, a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör elnöke az összefogás négy elemét emelte ki:

  • Finom, de nem hizlal – ez a Schőnig.
  • Egészség – Vanderlich
  • Közösség – a baráti kör.
  • Hol? − természetesen a Jeruzsálemhegyen, ahol a cukrászda és az egészségközpont is található.

A kóstolóval egybekötött találkozón ott volt Hegedűs Barbara, Veszprém alpolgármestere is. Mosolyogva jegyezte meg, hogy az egészséges életmód és a cukrászda eléggé szokatlan párosítás, de az egészség fogalma komplex módon is értelmezhető.

Schőnig Györgyi, Vándorfi Győző, Hegedűs Barbara és Heiter Sándor
Schőnig Györgyi, Vándorfi Győző, Hegedűs Barbara és Heiter Sándor

A résztvevők közösség­erősítő munkájának eredményeként a veszprémi Schőnig Cukrászda új termékei nemcsak a cukorbetegeknek, hanem az egészségük megőrzésére figyelő veszprémieknek is örömére szolgálnak majd.

(sbe)

Megjelent a diabetes2021/3. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!