Feltöltés dátuma: 2021.08.11.

Nyári receptek

Rozmaringos sárgabarackbefőtt

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
41 kcal 8 g

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 330 g sárgabarack,
  • 20 g eritrit,
  • 300 ml víz,
  • 2 szál rozmaring.

A sárgabarackot alaposan megmossuk, kimagozzuk és negyedeljük. A vízből és édesítőszerből híg szirupot főzünk. A befőttesüveget forró vízben fertőtlenítjük, majd beletesszük a rozmaringot és a sárgabarackot. Ha teleraktuk, felöntjük a sziruppal, letakarjuk a befőzőfóliával és a fedelét ráhúzva, fejjel lefelé dunsztoljuk vastag paplanban, míg ki nem hűl.

Megjelent a diabetes2021/3. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!