Feltöltés dátuma: 2021.08.04.

Nyári receptek

Kakukkfüves narancsdzsem

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
51 kcal 11 g

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 15 g narancshéj,
  • 1,5 kg narancs,
  • 200 ml víz,
  • 3 szál kakukkfű,
  • 40 g dzsemfix (cukormentes).

A megmosott narancs héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. Hozzáadjuk a vizet és a kakukkfüvet, majd alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Ha felforrt, hozzáadjuk a dzsemfixet és habverővel elkeverjük. Az üvegeket forró vízben fertőtlenítjük, majd beleöntjük a még híg dzsemet. Befőzőfóliával letakarjuk és ráhúzzuk a tetejét. Fejjel lefelé fordítva, paplanba csomagolva várjuk meg, míg kihűl.

Megjelent a diabetes2021/3. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!