Nyári receptek
Kakukkfüves narancsdzsem

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
51 kcal | – | – | 11 g |
Hozzávalók 8 adaghoz
- 15 g narancshéj,
- 1,5 kg narancs,
- 200 ml víz,
- 3 szál kakukkfű,
- 40 g dzsemfix (cukormentes).
A megmosott narancs héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. Hozzáadjuk a vizet és a kakukkfüvet, majd alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Ha felforrt, hozzáadjuk a dzsemfixet és habverővel elkeverjük. Az üvegeket forró vízben fertőtlenítjük, majd beleöntjük a még híg dzsemet. Befőzőfóliával letakarjuk és ráhúzzuk a tetejét. Fejjel lefelé fordítva, paplanba csomagolva várjuk meg, míg kihűl.