Feltöltés dátuma: 2021.08.22.

Nyári receptek

Fahéjas reszelt alma

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
43 kcal 9 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 g alma (hámozott, kimagozott),
  • 600 ml víz,
  • 80 g cukornak megfelelő édesítőszer,
  • 30 ml citromlé,
  • őrölt fahéj.

A kimagozott és meghámozott almát nagylyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasban felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk az édesítőszert, őrölt fahéjat és citromlevet. Összeforraljuk, és a forró vízben fertőtlenített befőttesüvegekbe töltjük. A befőzőfóliával letakarjuk, majd ráhúzzuk az üveg tetejét. Fejjel lefelé, vastag paplanba bugyolálva várjuk meg, hogy kihűljön.

Megjelent a diabetes2021/3. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!