Nyári receptek
Fahéjas reszelt alma
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
43 kcal | – | – | 9 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 g alma (hámozott, kimagozott),
- 600 ml víz,
- 80 g cukornak megfelelő édesítőszer,
- 30 ml citromlé,
- őrölt fahéj.
A kimagozott és meghámozott almát nagylyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasban felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk az édesítőszert, őrölt fahéjat és citromlevet. Összeforraljuk, és a forró vízben fertőtlenített befőttesüvegekbe töltjük. A befőzőfóliával letakarjuk, majd ráhúzzuk az üveg tetejét. Fejjel lefelé, vastag paplanba bugyolálva várjuk meg, hogy kihűljön.