Nyári receptek
Cukormentes meggyleves
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
148 kcal | 4 g | 3 g | 22 g |
Hozzávalók 2 adaghoz
- 350 g meggy (lehet fagyasztott vagy cukormentes befőtt is),
- 100 ml cukormentes meggylé,
- 400 ml víz,
- 40 g cukornak megfelelő édesítőszer,
- 150 g natúr joghurt,
- csillagánizs,
- fahéj,
- szegfűszeg.
A meggyet a meggylével, vízzel és édesítőszerrel feltesszük melegedni. Hozzáadjuk a fűszereket, majd pár percig lassú tűzön főzzük a levest. A joghurtot keverőtálkába merjük, majd hozzáteszünk 2 merőkanálnyi forró levet, alaposan elkeverjük. Ezt hívják hőkiegyenlítésnek. A hőkiegyenlített joghurtot hozzáadjuk a leveshez és így főzzük készre. Ha hűtőhidegre hűlt, tálaljuk.