Feltöltés dátuma: 2021.09.16.

Nyári receptek

Cseresznyelekvár

Illusztráció
2 evőkanál (kb. 40 g) tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
65 kcal 1 g 14 g

Hozzávalók 5 db 200 ml-es üveghez

  • 2700 g cseresznye (magozott),
  • 270 g eritrit.

A megtisztított, kimagozott cseresznyét nyomkodjuk szét egy nagy lábasban az eritrittel, majd hagyjuk egy éjszakát állni. Másnap reggel, közepes lángon tegyük fel főzni, míg fel nem forr. Amint megvan, vegyük le a lángot takarékra, így főzzük közepes lángon, a forralást is beleszámítva másfél órát. Amíg fő a lekvárunk, az üvegeket mossuk ki, majd vagy sütőben, vagy kifőzve fertőtlenítsük őket. Amint kifertőtlenítettük, tegyük tele a forró lekvárral, és egy vastag paplannal csomagoljuk be. Várjunk vele 24 órát, hogy kihűljön, és máris fogyasztható.

Megjelent a diabetes2021/3. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!