Nyári receptek
Cseresznyelekvár
2 evőkanál (kb. 40 g) tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
65 kcal | 1 g | – | 14 g |
Hozzávalók 5 db 200 ml-es üveghez
- 2700 g cseresznye (magozott),
- 270 g eritrit.
A megtisztított, kimagozott cseresznyét nyomkodjuk szét egy nagy lábasban az eritrittel, majd hagyjuk egy éjszakát állni. Másnap reggel, közepes lángon tegyük fel főzni, míg fel nem forr. Amint megvan, vegyük le a lángot takarékra, így főzzük közepes lángon, a forralást is beleszámítva másfél órát. Amíg fő a lekvárunk, az üvegeket mossuk ki, majd vagy sütőben, vagy kifőzve fertőtlenítsük őket. Amint kifertőtlenítettük, tegyük tele a forró lekvárral, és egy vastag paplannal csomagoljuk be. Várjunk vele 24 órát, hogy kihűljön, és máris fogyasztható.