Feltöltés dátuma: 2021.08.04.

Accu-Chek

Humorral a cukorbetegség ellen

A cukorbetegség mára az egész világot érintő népbetegséggé vált. Korai stádiumában szinte nem is produkál tüneteket, sokszor csak akkor ismerjük fel, hogy baj van, amikor már kialakultak a szövődmények.

Illusztráció

A Roche Magyarország Kft. legújabb reklámfilmjében – Herendi Gáborral közreműködve – a rendszeres vércukormérés fontosságára hívja fel a figyelmet. A film amellett, hogy edukatív tartalommal bír, humoros köntösben, Faragó András „Topy”-val meséli el a legfontosabb tudnivalókat.

Herendi Gábor neve mindenki számára ismerősen csenghet a Valami Amerika filmtrilógiának köszönhetően, valamint számos reklámfilm is köthető a nevéhez. A rendező elmesélte, hogy a humor fontos eleme az Accu-Chek-reklámfilmnek, de csak pont annyira, hogy az edukáció ne szenvedjen csorbát. Szerinte a humor nagyon jó húzóereje lehet egy fontos üzenetnek.

A korábbi közös munkakapcsolaton kívül azonban nem véletlenül sodorta össze a szél Faragó András „Topy”-t és Herendi Gábort ebben a reklámfilmben. Topynál 7 évvel ezelőtt diagnosztizáltak 2-es típusú cukorbetegséget, ami miatt azonnal változtatni kellett az életmódján.

„Komoly odafigyelést igényelt, hogy karbantartsam a vércukorszintem. Először inzulint adagoltam, ezt követően sikerült gyógyszerrel is kordában tartani a vércukorszintemet” – mesélte Topy. Érdekességként azt is elárulta, hogy ha annak idején többet tudott volna azokról az intő jelekről, amelyek nála is megvoltak (nem gyógyuló apró sebek, nagy mennyiségű folyadékbevitel, hirtelen fogyás ugyanolyan étkezési szokások mellett), akkor hamarabb fordult volna orvoshoz.

Herendi Gábort sem kerülte el a cukorbetegség témaköre, ugyanis azon túl, hogy fogorvoshallgatóként már az egyetemi oktatás részeként is tanult róla, időközben egy enyhe inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak nála. Elmondása szerint náluk ez „családi hagyomány”, ugyanis édesanyja, édesapja, valamint már a bátyja is cukorbeteg. Herendi számára is fontos a megelőzés, így elárulta, hogy igyekszik a rohanó és felgyorsult világban is egészségesen táplálkozni, valamint messziről kerüli a cukorfogyasztást.

A Roche Diabétesz Üzletág kisfilmje a rendszeres vércukormérés fontosságára hívja fel a figyelmet. Rendszeres vércukorellenőrzés mellett megelőzhetővé válik a súlyos szövődmények kialakulása, valamint jól kontrollálható és kézben tartható a betegség.

A filmet és az azt beharangozó, filmtrailer stílusú teaser videót a PopGroup Reklámügynökség készítette.

A reklámfilm megtekinthető: youtu.be/kbaBpwcOk5M

Megjelent a diabetes2021/3. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!