Feltöltés dátuma: 2021.05.24.

Kard Éva receptje

Sós-zöldfűszeres sárga túró

Sós-zöldfűszeres sárga túró
Sós-zöldfűszeres sárga túró
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
130 kcal 9 g 8 g 6 g

Hozzávalók 5 adaghoz

  • 500 ml tej (2,8%-os),
  • 5 db nagy tojás,
  • 2 ek. apróra vágott snidling (ízlés szerint),
  • 2 levél medvehagyma,
  • 2 szelet piros kaliforniai paprika,
  • 1,5 tk. só,
  • 1 kk. őrölt fehér bors.

A snidlinget, a medvehagymát és a paprikát vágjuk fel apróra és tegyük félre. Készítsünk elő egy tálat, egy fakanalat és egy nagyobb méretű gézlapot (én egy ritkább szövésű konyharuhát használtam). A tejet öntsük bele egy edénybe, majd keverjük hozzá a kissé felvert egész tojásokat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tegyük fel a tűzre, és állandó kevergetés mellett melegítsük forráspontig. Ha forr, vegyük kisebbre a lángot, majd szintén állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg csomókban össze nem áll, és külön válik a savótól. Amikor teljesen különvált a savótól, vegyük le a tűzről és keverjük hozzá az előzőleg apróra vágott zöldfűszereket és a paprikát. Öntsük bele az előkészített gézlapba (vagy konyharuhába), azt szorosan fogjuk össze, hogy összeálljon a túró, közben nyomkodjuk ki a savót, és szorosan kössük össze. A batyut kössük a fakanálra, helyezzük a tál fölé, és hagyjuk úgy, hogy a maradék savó is kicsepegjen a túróból. Amikor az összes savó kicsepegett, tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen kihűljön, összeálljon és szépen tudjuk majd szeletelni.

Megjelent a diabetes2021/2. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!