Bíró Sára receptje
Rukkolás-epres saláta nyári napokra
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
42 kcal | 1 g | 2 g | 5 g |
Hozzávalók 1 adaghoz
- 50 g eper,
- 20 g rukkola,
- 1 mk. csilis olívaolaj,
- 1 mk. balzsamecet.
A hozzávalókat megmossuk. A rukkolát széttépkedjük, az epret kicsumázzuk és legalább negyedekre vágjuk. A két alapanyagot összekeverjük, tetejére olívaolajat és balzsamecetet locsolunk, majd óvatosan összeforgatjuk. Behűtve tálaljuk. (Kínálhatjuk bármilyen natúr hússzelettel vagy apróhússal, de nagyon finom bármilyen sajttal kiegészítve is. Ezek a jórészt fehérjét tartalmazó alapanyagok nem növelik a saláta szénhidráttartalmát.)