Feltöltés dátuma: 2021.05.25.

Bíró Sára receptje

Rukkolás-epres saláta nyári napokra

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
42 kcal 1 g 2 g 5 g

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 50 g eper,
  • 20 g rukkola,
  • 1 mk. csilis olívaolaj,
  • 1 mk. balzsamecet.

A hozzávalókat megmossuk. A rukkolát széttépkedjük, az epret kicsumázzuk és legalább negyedekre vágjuk. A két alapanyagot összekeverjük, tetejére olívaolajat és balzsamecetet locsolunk, majd óvatosan összeforgatjuk. Behűtve tálaljuk. (Kínálhatjuk bármilyen natúr hússzelettel vagy apróhússal, de nagyon finom bármilyen sajttal kiegészítve is. Ezek a jórészt fehérjét tartalmazó alapanyagok nem növelik a saláta szénhidráttartalmát.)

Megjelent a diabetes2021/2. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!