Bíró Sára receptje
Narancsos lilakáposzta-saláta
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
60 kcal | 2 g | 1 g | 9 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 300 g lila káposzta,
- 150 g narancs,
- 100 g sárgarépa,
- 1 csipet őrölt kömény,
- 1 tk. szőlőmagolaj,
- csipetnyi só.
A lila káposztát vékonyra gyaluljuk (vagy szeleteljük), a sárgarépát julienne-re vágjuk. Mozsárban összetörjük a köményt a sóval, ráhintjük a káposztára. Állni hagyjuk 10 percig, majd egy kicsit kifacsarjuk. A narancsot kifilézzük, felvágjuk, és a levével együtt rárakjuk a zöldségekre. Alaposan összeforgatjuk, és a hűtőben pihentetjük egy-két órát. Tálalás előtt rálocsoljuk a szőlőmagolajat, illetve ha az íze úgy kívánja, frissen csavart citromlével utóízesítjük.