Feltöltés dátuma: 2021.05.25.

Bíró Sára receptje

Narancsos lilakáposzta-saláta

Narancsos lilakáposzta-saláta
Narancsos lilakáposzta-saláta
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
60 kcal 2 g 1 g 9 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 300 g lila káposzta,
  • 150 g narancs,
  • 100 g sárgarépa,
  • 1 csipet őrölt kömény,
  • 1 tk. szőlőmagolaj,
  • csipetnyi só.

A lila káposztát vékonyra gyaluljuk (vagy szeleteljük), a sárgarépát julienne-re vágjuk. Mozsárban összetörjük a köményt a sóval, ráhintjük a káposztára. Állni hagyjuk 10 percig, majd egy kicsit kifacsarjuk. A narancsot kifilézzük, felvágjuk, és a levével együtt rárakjuk a zöldségekre. Alaposan összeforgatjuk, és a hűtőben pihentetjük egy-két órát. Tálalás előtt rálocsoljuk a szőlőmagolajat, illetve ha az íze úgy kívánja, frissen csavart citromlével utóízesítjük.

Megjelent a diabetes2021/2. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!