Feltöltés dátuma: 2021.01.05.

Markovits Imréné Marika receptje

Zöldbablecsó

Illusztráció
1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
197 kcal 10 g 8 g 21 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 800 g zöldbab,
  • 200 g vöröshagyma,
  • 200 g paradicsom,
  • 200 g zöldpaprika,
  • 20 ml olaj,
  • 2 db tojás,
  • só,
  • pirospaprika,
  • őrölt bors.

A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A paprikát félbevágjuk, kicsumázzuk, közepes vastagságú szeletekre vágjuk. A zöldbabot kisebb darabokra vágjuk. A hagymákat félbevágjuk, és vékonyra szeleteljük. Egy lábosban felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk a hagymát. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, belekeverjük a paradicsomot, sózzuk, majd néhány percig fedő nélkül forraljuk. Belekeverjük a zöldbabot és a paprikát, és közepes hőfokon félig lefedve puhára főzzük. Amikor kész, 2 tojást felverünk, és rácsurgatjuk a tetejére. Alaposan hőkezeljük, frissen tálaljuk. Ízesíthető fokhagymával és zöldpetrezselyemmel.

Megjelent a diabetes2020/5. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!