Markovits Imréné Marika receptje
Zöldbablecsó
1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
197 kcal | 10 g | 8 g | 21 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 800 g zöldbab,
- 200 g vöröshagyma,
- 200 g paradicsom,
- 200 g zöldpaprika,
- 20 ml olaj,
- 2 db tojás,
- só,
- pirospaprika,
- őrölt bors.
A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A paprikát félbevágjuk, kicsumázzuk, közepes vastagságú szeletekre vágjuk. A zöldbabot kisebb darabokra vágjuk. A hagymákat félbevágjuk, és vékonyra szeleteljük. Egy lábosban felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk a hagymát. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, belekeverjük a paradicsomot, sózzuk, majd néhány percig fedő nélkül forraljuk. Belekeverjük a zöldbabot és a paprikát, és közepes hőfokon félig lefedve puhára főzzük. Amikor kész, 2 tojást felverünk, és rácsurgatjuk a tetejére. Alaposan hőkezeljük, frissen tálaljuk. Ízesíthető fokhagymával és zöldpetrezselyemmel.