Feltöltés dátuma: 2020.12.07.

Kovács Bence receptje

Török fahéjas-paradicsomos húsgombóc borsos bulgurral

Illusztráció.
1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
376 kcal 30 g 9 g 46 g

Hozzávalók 1 adaghoz

A húsgolyóhoz:

  • 100 g sovány darált hús,
  • só,
  • bors,
  • petrezselyemzöld.

A paradicsomos alaphoz:

  • 100 g paradicsom,
  • 100 ml paradicsomlé,
  • 30 g vöröshagyma,
  • 20 g sűrített paradicsom,
  • 20 g kápia paprika,
  • 20 g tv paprika,
  • kis gerezd fokhagyma,
  • só,
  • bors,
  • őrölt fahéj,
  • oregánó.

A körethez:

  • 200 ml víz,
  • 40 g bulgur,
  • petrezselyemzöld,
  • só,
  • csipet őrölt bors

Keverjük össze a darált húst a fűszerekkel, formázzunk belőle gombócokat, és rakjuk hűtőszekrénybe. Vágjuk finomra a vörös- és fokhagymát. Száraz serpenyőben alacsony lángon pirítsuk le először a vöröshagymát, majd tegyük hozzá a fokhagymát. Adjuk hozzá az apró kockára vágott paradicsomot, pirítsuk össze. Keverjük hozzá a pici kockára vágott paprikákat, majd a paradicsomsűrítményt és a -levet. Ízesítsük sóval, borssal, oregánóval és fahéjjal. Tegyük a szószba a húsgombócokat, és főzzük készre. A bulgurt rakjuk fel főni kevés sóval a 2 dl vízben. Ha puhára főtt, ízesítsük frissen őrölt borssal és kevés finomra vágott petrezselyemzölddel.

Megjelent a diabetes2020/5. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!