Kovács Bence receptje
Török fahéjas-paradicsomos húsgombóc borsos bulgurral
1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
376 kcal | 30 g | 9 g | 46 g |
Hozzávalók 1 adaghoz
A húsgolyóhoz:
- 100 g sovány darált hús,
- só,
- bors,
- petrezselyemzöld.
A paradicsomos alaphoz:
- 100 g paradicsom,
- 100 ml paradicsomlé,
- 30 g vöröshagyma,
- 20 g sűrített paradicsom,
- 20 g kápia paprika,
- 20 g tv paprika,
- kis gerezd fokhagyma,
- só,
- bors,
- őrölt fahéj,
- oregánó.
A körethez:
- 200 ml víz,
- 40 g bulgur,
- petrezselyemzöld,
- só,
- csipet őrölt bors
Keverjük össze a darált húst a fűszerekkel, formázzunk belőle gombócokat, és rakjuk hűtőszekrénybe. Vágjuk finomra a vörös- és fokhagymát. Száraz serpenyőben alacsony lángon pirítsuk le először a vöröshagymát, majd tegyük hozzá a fokhagymát. Adjuk hozzá az apró kockára vágott paradicsomot, pirítsuk össze. Keverjük hozzá a pici kockára vágott paprikákat, majd a paradicsomsűrítményt és a -levet. Ízesítsük sóval, borssal, oregánóval és fahéjjal. Tegyük a szószba a húsgombócokat, és főzzük készre. A bulgurt rakjuk fel főni kevés sóval a 2 dl vízben. Ha puhára főtt, ízesítsük frissen őrölt borssal és kevés finomra vágott petrezselyemzölddel.