Feltöltés dátuma: 2021.01.13.

Kard Éva receptje

Paradicsom-krémleves

Illusztráció
1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
118 kcal 3 g 5 g 15 g

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 2 adaghoz: 500 g paradicsom,
  • 400 ml zöldségalaplé,
  • 100 g vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 cs. bazsalikom,
  • 1 cs. kakukkfű,
  • 10 ml olívaolaj,
  • 1 tk. só,
  • őrölt bors.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, szórjuk meg a só felével, és tépkedjük rá a zöldfűszereknek szintén a felét. A paradicsomot negyedeljük fel és rendezzük el a sütőpapíron. Ezután szórjuk rá a maradék zöldfűszert és a sót. Helyezzük előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten addig süssük, míg a paradicsom kezd szép színt kapni – kb. 40 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, és kb. a felét, a szebb darabokat tegyük félre. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. Egy edényben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a vöröshagymát, és pároljuk aranybarnára. Adjuk hozzá a fokhagymát, majd pár pillanat múlva az elősütött paradicsomot is. Keverjük alaposan össze, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, öntsük fel az alaplével, majd főzzük kb. 10 percig. Ízesítsünk utána, ha szükséges. Ezután vegyük le a tűzről és botmixerrel pépesítsük. Végül tegyük bele az előzőleg félretett sült paradicsomot, és melegítsük forráspontig. Főzni már nem kell, és arra is figyeljünk, hogy a paradicsom egyben maradjon.

Megjelent a diabetes2020/5. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!