Molnár Sándorné receptje
Mozaikos tojásos májas
1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
136 kcal | 15 g | 6 g | 4 g |
Hozzávalók 10 adaghoz:
- 500 g csirkemáj,
- 200 g kápia paprika,
- 100 g lila hagyma,
- 10 g liszt,
- 9 db tojás,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 cs. petrezselyemzöld,
- 1 cs. snidling,
- só,
- bors,
- majoránna,
- reszelt szerecsendió.
5 db tojást főzzünk keményre, majd vágjuk kockára. A csirkemájat főzzük meg, majd daraboljuk össze, fűszerezzük sóval, borssal. A hagymát, fokhagymát, petrezselymet apróra vágjuk, a paprikát felkockázzuk. Egy tálban keverjük össze a 4 db nyers tojással a hagymát, fokhagymát, paprikát, petrezselymet, majoránnát, szerecsendiót és a zöldfűszereket. Hintsük meg a liszttel és egy kevés sóval. Öntsük hozzá a májat és a főtt tojást, lazán keverjük át, majd öntsük sütőpapírral bélelt őzgerincformába. Sütőben, 180 fokon kb. 30 percig sütjük, kiborítva szépen lehet szeletelni. Melegen tálalhatjuk főtt barnarizzsel, bulgurral, zöldséges quinoával, kölessel stb. Hidegen bármilyen salátával egy egészséges, könnyű vacsora.