Fajcsák Sándorné Polgár Judit receptje
Mákos-kókuszos szelet almával bolondítva
1 szelet tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
119 kcal | 4 g | 9 g | 5 g |
Hozzávalók 20 szelethez:
- 200 g darált mák,
- 200 g alma,
- 150 ml víz,
- 100 g kókuszreszelék,
- 50 g mazsola,
- 4 db tojás,
- 4 tk. eritrit,
- 3 ek. kókuszolaj.
A mazsolát lemossuk, majd 1,5 dl vízbe áztatjuk, amíg a többi folyamatot elvégezzük. A tojások fehérjét egy csepp citrommal, a sárgáját pedig az eritrittel keményre verjük. A sárgájához hozzáadjuk a kókuszolajat, a mákot, a kókuszt és a mazsolát a vízzel együtt. Alaposan összekeverjük, majd kézi habverővel óvatosan hozzáadjuk a keményre vert tojásfehérjéket. A massza felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd a reszelt almát – levétől kissé kinyomkodva – ráterítjük, és a mákos tészta másik felével beborítjuk. 180 fokos sütőben 15–20 percig sütjük, amíg elkezd pirulni a teteje.