Feltöltés dátuma: 2021.01.20.

Fajcsák Sándorné Polgár Judit receptje

Mákos-kókuszos szelet almával bolondítva

Illusztráció
1 szelet tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
119 kcal 4 g 9 g 5 g

Hozzávalók 20 szelethez:

  • 200 g darált mák,
  • 200 g alma,
  • 150 ml víz,
  • 100 g kókuszreszelék,
  • 50 g mazsola,
  • 4 db tojás,
  • 4 tk. eritrit,
  • 3 ek. kókuszolaj.

A mazsolát lemossuk, majd 1,5 dl vízbe áztatjuk, amíg a többi folyamatot elvégezzük. A tojások fehérjét egy csepp citrommal, a sárgáját pedig az eritrittel keményre verjük. A sárgájához hozzáadjuk a kókuszolajat, a mákot, a kókuszt és a mazsolát a vízzel együtt. Alaposan összekeverjük, majd kézi habverővel óvatosan hozzáadjuk a keményre vert tojásfehérjéket. A massza felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd a reszelt almát – levétől kissé kinyomkodva – ráterítjük, és a mákos tészta másik felével beborítjuk. 180 fokos sütőben 15–20 percig sütjük, amíg elkezd pirulni a teteje.

Megjelent a diabetes2020/5. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!