Feltöltés dátuma: 2021.02.09.

Fajcsák Sándorné Polgár Judit receptje

Liszt nélküli, cukormentes őszibarackos-túrós kocka

Illusztráció
1 szelet tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
117 kcal 6 g 6 g 10 g

Hozzávalók 20 szelethez:

  • 800 g őszibarack,
  • 500 g túró,
  • 350 g tejföl (12%-os),
  • 150 g gluténmentes zabpehely,
  • 3 db tojás,
  • 1 citrom héja,
  • 1 cs. sütőpor,
  • 1 nyírfacukros vaníliáscukor,
  • édesítő ízlés szerint,
  • csipet só,
  • kevés olívaolaj.

A tojásokat habosra keverjük, és az őszibarack kivételével a többi alapanyaggal alaposan összekeverjük. Kiolajozunk egy tepsit, beleöntjük a keveréket, és kb. 10 percet állni hagyjuk, hogy a zabpehely megduzzadjon. Közben az őszibarackot apró kockra vágjuk, és megszórjuk vele a sütemény tetejét. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt aranysárgára sütjük. (Másfajta gyümölccsel is készíthető.)

Megjelent a diabetes2020/5. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!