Fajcsák Sándorné Polgár Judit receptje
Liszt nélküli, cukormentes őszibarackos-túrós kocka

1 szelet tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
117 kcal | 6 g | 6 g | 10 g |
Hozzávalók 20 szelethez:
- 800 g őszibarack,
- 500 g túró,
- 350 g tejföl (12%-os),
- 150 g gluténmentes zabpehely,
- 3 db tojás,
- 1 citrom héja,
- 1 cs. sütőpor,
- 1 nyírfacukros vaníliáscukor,
- édesítő ízlés szerint,
- csipet só,
- kevés olívaolaj.
A tojásokat habosra keverjük, és az őszibarack kivételével a többi alapanyaggal alaposan összekeverjük. Kiolajozunk egy tepsit, beleöntjük a keveréket, és kb. 10 percet állni hagyjuk, hogy a zabpehely megduzzadjon. Közben az őszibarackot apró kockra vágjuk, és megszórjuk vele a sütemény tetejét. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt aranysárgára sütjük. (Másfajta gyümölccsel is készíthető.)