Morvai Imre receptje
Körtesaláta napraforgómaggal

1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
154 kcal | 3 g | 10 g | 13 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 300 g körte,
- 300 g koktélparadicsom,
- 4 nagyobb jégsalátalevél,
- 40 g pirított napraforgómag,
- 2 ek. olívaolaj,
- 1 citrom reszelt héja és kifacsart leve,
- őrölt feketebors
Egy tálat kibélelünk a jégsalátalevelekkel. A körtét és a paradicsomot feldaraboljuk, összekeverjük, a salátaágyra kanalazzuk. Az olívaolajból és a citromból öntetet készítünk, őrölt borssal ízesítjük. Meglocsoljuk a salátát, végül jól megszórjuk a tetejét pirított napraforgómaggal.