Feltöltés dátuma: 2020.12.01.

Morvai Imre receptje

Körtesaláta napraforgómaggal

Illusztráció
1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
154 kcal 3 g 10 g 13 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 300 g körte,
  • 300 g koktélparadicsom,
  • 4 nagyobb jégsalátalevél,
  • 40 g pirított napraforgómag,
  • 2 ek. olívaolaj,
  • 1 citrom reszelt héja és kifacsart leve,
  • őrölt feketebors

Egy tálat kibélelünk a jégsalátalevelekkel. A körtét és a paradicsomot feldaraboljuk, összekeverjük, a salátaágyra kanalazzuk. Az olívaolajból és a citromból öntetet készítünk, őrölt borssal ízesítjük. Meglocsoljuk a salátát, végül jól megszórjuk a tetejét pirított napraforgómaggal.

Megjelent a diabetes2020/5. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!