Bíró Sára receptje
Citromos, kakukkfüves, kapros pisztráng zöldbabsalátával
1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
289 kcal | 26 g | 14 g | 14 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 2 db közepes pisztráng (400 g),
- 600 g zöldbab,
- 100 g vöröshagyma,
- 20 ml ecet,
- 20 ml olívaolaj,
- 20 g vaj,
- 10 ml tökmagolaj,
- 1 db citrom,
- 1/2 cs. petrezselyemzöld,
- 4 szál kakukkfű,
- 2 szál kapor,
- édesítőszer,
- só,
- frissen őrölt bors.
Megmossuk, majd szárazra töröljük a pisztrángokat, sózzuk, borsozzuk. A pisztrángok belsejébe két szál kakukkfüvet, egy szál zöld kaprot, 2 fél karika citromot, vajat teszünk, sózzuk, meglocsoljuk frissen facsart citromlével. Két sütőpapírt és a pisztrángokat is bekenünk olívaolajjal, és egyenként becsomagolva forró sütőbe tesszük. 25 percig a papírban sütjük, majd a papírt kinyitva egy kicsit pirítjuk. A zöldbabot előfőzzük kb. 10 percig, majd lehűtjük. Salátaöntetet készítünk kis ecet, néhány csepp édesítőszer, só, bors hozzáadásával. Összekeverjük, meghintjük apróra vágott hagymával, petrezselyemzölddel. Tálaláskor meglocsoljuk tökmagolajjal.
Bíró Sára
A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).