Feltöltés dátuma: 2020.10.10.

Nyári táborok diabéteszes gyermekeknek

Hétpettyes kötelék

A Békés megyei diabéteszes gyerekek életének színesebbé tételéért, testi-lelki egyensúlyának megteremtéséért dolgozik a Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért. A Hétpettyes Angyalok és segítőik által nyújtott észrevétlen biztonságban két héten át 20-20 kis- és nagyobbacska gyermek számára a viszontlátás öröme, a vidám hangulat és az együtt megélt kalandok sora segítette a felhőtlen kikapcsolódást.

Illusztráció

A terápiás kutyusokat meglepő és mulatságos produkciójukkal azonnal szívükbe zárták a gyerekek. A legendás kutya-gyerek barátság nyomban kialakult, a puha bunda érintése megnyugtató érzéssel, az önfeledt közös játék pedig határtalan boldogsággal töltötte el a gyermekek lelkét.

A tábor ideje alatt barátságok szövődtek, amelyek a hétköznapokra is átvihetők, bizalmi kapcsolatok alakultak és erősödtek, nemcsak a gyermekek, hanem a felnőtt kezelőik között is. Ezek a gyerekek már nemcsak az orvoshoz, a szakemberekhez mennek, hanem Kati doktor nénihez, Ági nénihez, Edit nénihez és Anetthez „beugranak” egy ölelésre és puszira, egy megoldandó probléma egyeztetésére. Az együtt eltöltött napok és programok a Hétpettyes kötelékhez tartozás közösségi élményével is megajándékozta őket.

Lagziné Remeczki Andrea

Megjelent a diabetes2020/4. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!