Feltöltés dátuma: 2020.10.10.

Nyári táborok diabéteszes gyermekeknek

Ha nyár, akkor Zalaszabar

A debreceni gyerekek évek óta a zalaszabari kalandparkban táboroznak. Idén 72 gyerek tette meg a hosszú utat, hogy feledhetetlen hetet töltsenek együtt.

Illusztráció

Mozgalmas, beszélgetésekkel teli éjszaka után, amely során a nővérkék hatékony segítségével el tudtuk kerülni a magas vércukrokat és a hipoglikémiás rosszulléteket is, egész napos „ereszd el a hajamat” program következett. Az időjárás kegyes volt hozzánk, teljes mellszélességgel sütött a nap. A hófánk, csónak-csúszda, 4D mozi, kalandpálya mellett a legújabb „adrenalin pur” attrakció, a szabadesés borzolta mindannyiunk (résztvevők és nézők) idegeit…

Az utolsó előtti nap a „hősöké” volt. Bár minden diabéteszes gyerek maga is hős, ezúttal egészségügyisek, rendőrök, tűzoltók érkeztek hozzánk, hogy bemutassák nekünk, milyen az életük, a munkájuk. Ebéd után ismét a kalandparké volt a főszerep, estére pedig már csak a szalonnasütés és a búcsúzás maradt hátra. A tábori képek megnézése nosztalgiával töltött el mindenkit, a rengeteg élmény alig fért el a szívünkben.

Dr. Felszeghy Enikő

Megjelent a diabetes2020/4. számában

Kiadványaink

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!