Feltöltés dátuma: 2020.10.10.

Nyári táborok diabéteszes gyermekeknek

Élménytábor Egerben

Illusztráció

Egerben a 27 gyermek mellett a szülők is részt vehettek a táborban, ami a cukorbeteg kisgyerekek esetében fontos és megnyugtató. Mivel a diabéteszes kisgyerekek otthoni ellátása a szülők feladata, jó, hogy egymástól és a szakemberektől is sokat tanulhatnak. Korábban ezek a családok nem ismerték egymást. A táboraink egyik haszna, hogy baráti kapcsolatba kerültek, lelki támaszt és hasznos információkat nyújtanak egymásnak.

Kirándulás is szerepelt a tábor programjában. Nyíregyházán az állatkertet néztük meg, a legnagyobb élmény a néhány hete született három kis fehér oroszlánkölykök látványa volt. A Mátrába kanyargós út vezetett, de sofőrünk olyan óvatosan vezetett, hogy senki nem lett rosszul.

Útközben pihenőt tartottunk Parádsasváron, ahol elsétáltunk a csodálatos Kastély Szállóig a csevice víz kóstolására és kis ajándékvásárlásra. Ezután az ország legmagasabb pontja felé indultunk. Meredek túraút vezetett Kékestetőre, de mindenki jól bírta. Örömmel fényképezkedtünk az ország legmagasabb pontját jelző kőnél, gyönyörködtük a csodálatos panorámában, szívtuk magunkba a jó levegőt.

Az időjárás végig kegyes volt hozzánk, a kalandparkban is, amelyet nemrég egy elhagyatott kőbánya helyén nyitottak meg. Innen libegővel utaztunk le a Sástóhoz, az ország legmagasabban fekvő tavához, ahol sétáltunk a tó körül, s akinek még volt ereje, megmászta a kilátóra vezető 258 lépcsőt.

Egész táborozásunk alatt mindenhol a legnagyobb odafigyeléssel és kedvességgel fogadták csoportunkat, amit a gyerekek jó magaviselettel és boldog mosollyal háláltak meg.

Jakabné Jakab Katalin

Megjelent a diabetes2020/4. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!