Feltöltés dátuma: 2020.10.10.

Nyári táborok diabéteszes gyermekeknek

Az Őrség kincsei

Élményben gazdag volt a Budai Gyermekkórház kis pácienseinek tábora is az Őrségben. A „Maradj itthon” kampány tanácsát megfogadva választották helyszínül az ország egyik legegységesebb tájegységét, az Őrséget, amelynek természeti adottságai, történelmi kincsei és kulturális programjai változatos szórakozást kínálnak. A táborozók megtapasztalták az ott élő emberek vendégszeretetét is.

Illusztráció

Az őrségi skanzen meglátogatásakor a régi falusi életmódból kaptunk ízelítőt. A szalafői Batha-portánál megleshettük a tökmagolaj készítésének fortélyait, a nagyrákosi Németh-porta bemutatása során egy aktív gazdaság mindennapjaiba nyerhettünk bepillantást, ahol az állatok és a sajtkészítés voltak a legizgalmasabb részletek. Ez utóbbi helyszínen különben személyesen a polgármester asszony fogadta csoportunkat.

Számos szakmai programot is kínáltunk − interaktív részvételi lehetőséggel − a gyermekeknek és szüleiknek. Főorvos úr bemutatta a szabályos újraélesztés folyamatát, a szakdolgozók a járványügyi megelőzés fontosságát, a szakszerű kézfertőtlenítést tanították meg. Öt gyermeknek helyeztük fel a szenzort a szöveti glükóz monitorizálása céljából. Elmagyaráztuk a vérnyomásmérés jelentőségét, a gyerekek ezt be is mutatták egymáson. Az ötnapos tábor ideje alatt diabétesszel kapcsolatos probléma nem volt.

Pész Andrásnéfőnővér

Megjelent a diabetes2020/4. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!