Feltöltés dátuma: 2020.10.10.

Nyári táborok diabéteszes gyermekeknek

A legizgalmasabb nap(?)

A budapesti székhelyű Juvenilis-Diab Help Alapítvány 1991 óta szervezi meg minden nyáron Balatonfenyves-Alsóbélatelepen edukációs táborát. A hajdani táborozók – ahogy a tudósítást író fiatalember is – ma már okos és tapasztalt edukátorként ­tevékenykednek a táborban és az alapítványi élet mindennapjaiban.

Illusztráció

A jubileumi alkalomra készült egyenpólóinkban indultunk a gumikerekes futrinkával a rádpusztai gasztro-élményparkba. A különleges utazás után egy zseniális íjászkodás vette kezdetét, amelyen a gyerekek kimagaslóan teljesítettek, ragyogó arccal várták a következő programot. A nádfedeles csárdában elfogyasztott ebéd kellő motivációt hozott a srácoknak egy kis délutáni lovaskocsizáshoz, állatsimogatáshoz, amit kézműves foglalkozással, valamint összekovácsoló láblógatással koronáztunk meg.

Indulás előtt volt egy kis meglepetés az ifjaknak, egy közös frissítő (természetesen) cukormentes jégkrém elfogyasztása. A forróság hatására visszaérkezéskor a vacsora kezdetéig megmártóztunk a Balatonban, amivel elérkezhettünk volna a nap tetőfokára, de még következett az este!

Bűntényjátékunk célja, hogy egy Balatonfenyvesen történt, képzeletbeli merénylet részleteit tárják fel ifjú detektívjeink. A táborszervezők különböző szerepekbe bújva elevenítették fel a Piranha hajón történteket a saját emlékeik szerint. Ezen információk tömkelegéből a kellő bizonyítékok bemutatásával kellett a táborozóknak a lehetséges elkövetőt megtalálniuk. Nagyon okosan és körültekintően jártak el a nyomozó csapatok, több jó eredmény született, azonban a szereplő gárda olyan zseniálisan csavarta a szálakat, hogy végül a bűnös megúszta.

Örök rejtély maradt, ki a Piranha hajó titkos merénylője.

Budai Géza Martin

Megjelent a diabetes2020/4. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!