Feltöltés dátuma: 2020.10.10.

Debrecenben történt…

A koronavírus árnyékában

Illusztráció

A karantén időszaka alatt elmaradtak a taggyűléseink, majd az enyhüléssel lassan éledni kezdett a társaság.

Június végén, az Arany János téri parkban, a szabadban találkozott a vezetőség, hogy megbeszéljük a legsürgősebb tennivalókat.

file
Július végén ugyanis el kellett hagynunk a régi, megszokott helyünket, a Belvárosi Művelődési Házat. A többi civil szervezettel együtt átadtuk a helyet a Csokonai Színháznak, amelynek elkezdődött a felújítása. Egyesületünk a Debreceni Családsegítő és Gyermekjóléti Központban kapott helyet, s ennek elérhetőségéről próbáltunk minden tagunkat értesíteni.

file

Több, kisebb csoportra osztva igyekeztünk a meghívásoknak eleget tenni. Részt vettünk az Újkerti Művelődési Ház családi programján, a Vénkert lakóközössége által kialakított konyhakert növényültetési napján, ahová gyógynövényeket vittünk, a felújított Borsos-villa nagyszabású ünnepségén (Borsos József Debrecen főépítésze volt). Itt a diabéteszegyesület sátrát Kósa Lajos országgyűlési képviselő – az ünnepség fővédnöke – is felkereste. Örömmel nyugtázta, hogy milyen nagy az érdeklődés a vércukor- és vérnyomásmérés iránt. A várakozók között BMI-értéket is számoltunk, ez bizony gyakran okozott meglepetést.

file

Augusztus 20-ához kapcsolódóan több társunkat beszerveztük a Zsinagóga Virágszimfónia című képkiállításának megnyitójára, majd a Szent István-szobor avatásán is jelen voltunk. Ha a járványhelyzet engedi, szeretnénk az elmaradt tavaszi kirándulásunkat is bepótolni.

Pintérné Nagy Erzsébet

Megjelent a diabetes2020/4. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!