Feltöltés dátuma: 2020.04.10.

2020. március 28.

Virtuális CEOSZ-találkozó

A Cukorbetegek Országos Szövetségének vezetősége által „kigondolt” ZOOM vebinárium szoftver segítségével online kerekasztal-megbeszélésre hívta Füzesi Brigitta elnök asszony tagtársait.

Nem volt kis gond a program telepítése a számítógépre vagy telefonra, de ha valaki nagyon akar valamit, sikerrel oldja meg a kihívásokat. Március 28-án délután mégis sikerült 25 egyesületi elnöknek csatlakoznia, így részese lenni az első találkozónak. A konferenciaterembe csöppenve, a megjelent 25 egyesületi vezető élő közvetítésben volt látható. Nagy öröm volt az ilyetén találkozás.

Elmondhatatlan élmény volt számomra, hogy az éter hullámain keresztül láthattam, hallhattam sorstársaimat. Flottul, szinte zökkenőmentesen zajlottak az események, sorjáztak a vélemények, javaslatok. Megállapodtunk, hogy rendszeresen fogunk ebben a formában találkozni, új információkhoz jutni. A rendezvényt Füzesi Brigitta elnök nyitotta meg. Tájékoztatása szerint a vezetőség a háttérben lázasan dolgozik, hogy a karanténban töltendő időszakot tartalommal töltsék meg, hogy a segítségünkre lehessenek.

Ha a kitűzött célok sikerrel valósulnak meg, a karantén idején is hozzájárulnak a cukorbetegek tájékoztatásához, a mozgás jelentőségének tudatosításához, valamint a cukorbetegek életvitelének jobbításához. Az első online találkozás sikeres volt, alig várom a következőt.

Buzás Sándorné Törökszentmiklós

Megjelent a diabetes2020/2. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!