Töltött csirkemell supreme kolbászos morzsával, cukkinilecsóval, szalonnás zöldbabbal és dödöllével
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
707 kcal | 51 g | 32 g | 50 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
A töltött csirkemellhez:
- 600 g csirkemell supreme
- 40 g csirkemáj
- 40 g paraj
- 40 ml tejszín
- 60 g toastkenyér
- 40 g füstölt szárazkolbász
- 8 g fokhagyma
- 4 g ketchup
- 8 g só
- 0,8 g őrölt fehérbors
A cukkinilecsóhoz:
- 240 g cukkini
- 320 g kápia
- 160 g paradicsom
- 160 g zöldpaprika
- 0,04 ml étolaj
- 80 g újhagyma
- 4 g fokhagyma
- fűszerpaprika
A szalonnás zöldbabhoz:
- 80 g zöldbab
- 28 g bacon
A dödölléhez:
- 400 g burgonya
- 80 g liszt
- 40 ml olaj
A csirkemelleket megmossuk, lecsepegtetjük, megformázzuk, felszúrjuk, bőrét lehúzzuk. A „lehulló” darab húsokat félretesszük, mert a későbbiekben le fogjuk darálni, és ez lesz a töltelék alapja. A csirkebőrből és a darálásra nem alkalmas részekből, valamint a zöldségek fel nem használt részeiből alaplevet készítünk, amit a leveshez, illetve a lecsóhoz fogunk felhasználni.
A csirkemájat is megmossuk, és egy-két percig lobogó vízben előfőzzük, majd kisebb kockákra vágjuk. Ez lesz a töltelék egyik ízesítője. A parajleveleket átválogatjuk, a vastag ereket kivágjuk, megmossuk, és néhány pillanat alatt egy csepp olajon megfonnyasztjuk. Levét kinyomjuk, majd összedaraboljuk. A darálthúsból, a májból, a parajból, egy kevés áztatott, kicsavart kenyérből egy kevés tejszínnel, sóval, borssal, fokhagymával ízletes tölteléket készítünk. Ezt a tölteléket töltjük a csirkemellek zsebeibe. Töltés után kívülről sózzuk, borsozzuk, majd szorosan körbetekerjük alufóliával. Az így előkészített húsokat 150 fokon 30 percig sütjük. Amíg sül, elkészítjük a kolbászmorzsát: a kolbászt apróra vágjuk, 130 fokon 4-5 percig sütjük. A kenyérszeletet szintén megpirítjuk, amikor kihűlt, aprítjuk, és összekeverjük a kolbásszal.
Amikor a hús elkészült, leszedjük a fóliát, serpenyőben, hirtelen megpirítjuk, felületére kenjük vékonyan a ketchupöt és az előre elkészített kolbászos morzsába forgatjuk.
A lecsóhoz a kolbász kisült zsírját és egy kevés olajat használunk. Ezen megfuttatjuk a megtisztított, megmosott, szép egyforma darabokra vágott hagymát, a zöld szárral együtt. Rátesszük a kettévágott, kimagozott feldarabolt cukkinit, zöldpaprikát, a héjától megszabadított paradicsomot, végül a megsütött, lehéjazott, darabolt kápiát. Nagy lángon összepirítjuk. Ízesítjük sóval, fokhagymával, őrölt fehérborssal és egy kevés fűszerpaprikával. Szükség szerint aláöntünk a forrásban lévő alapléből.
A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, megfelelő szép egyforma darabokra vágjuk. Forró sós vízben hirtelen előfőzzük. Rátekerjük a szalonnát, és addig sütjük, amíg a szalonna szép piros lesz.
A dödölléhez a burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, és annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, puhára főzzük. A főzővizet rajta hagyva összetörjük, és a főzőedényt a tűzön hagyva kikeverjük a liszttel. Tálalás előtt olajjal kikent serpenyőben, rusztikusra formázva, minden oldalát átpirítjuk.
A négyféle összetevőt ízlésesen elrendezzük a melegített tányéron.