Sportos Cukros DiabAkadémia

Felnőtt diabosok, szülők, nagyszülők, dietetikushallgatók és egy gyakorló óvodapedagógus részvételével zajlott az első DiabAkadémia képzés. A Sportos Cukorbetegek Egyesületének felkérésére dr. Körner Anna gyermekdiabetológus (I. sz. Bókay Gyermekklinika), Majoross Nóra és Polonkai Zsófia dietetikusok (MRE Bethesda Kórház), Pész Ágnes és Szabó Gabriella diabetológiai szakápolók (Budai Gyermekkórház), valamint az egyesület részéről Muskát Erika, Vigh-Jámbor Tímea és Bosev Edina tartottak előadásokat, gyakorlati foglalkozásokat.

Diab Különítmény – segíteni a rászorulóknak

A Diab Különítményt a bennem lévő hála hívta életre. November közepe volt, 10 év után otthagytam a munkahelyemet, a 4 órás állásomat 8 órásra cseréltem.

Óriási támogatást kaptam a váltáshoz a családomtól, szerencsésnek éreztem magam, és hálás voltam. Ez egybeesett azzal az időszakkal, amikor sokan óvodákat fogadtak örökbe, hogy támogassák a hátrányos helyzetben élőket. Innen jött az ötlet, hogy megajándékoznék én is három családot. Ezzel elindult valami.

Egyre többen és többen csatlakoztak hozzám felajánlásokkal, miközben megkerestek a hátrányos helyzetben lévő családok is. Rövid időn belül a támogatók többen voltunk, mint a segítséget kérők. Novák Katalin államtitkár asszony is csatlakozott hozzánk.

Valójában sokkal rosszabb a helyzet, mint azt képzeltem, vannak családok, ahol luxuscikk a „hipóra” adott keksz.

A családokkal személyesen beszéltünk, így indultak útnak a csomagok és az ajándékok. Akikhez tehettem, személyesen mentem.

Együtt örült a csapat, fantasztikus volt megosztani az örömünket és a hálánkat egymással.

Úgy gondoltuk, az értékeink és az elgondolásunk megegyeznek a Sportos Cukorbetegek Egyesületével, ezért csatlakoztunk az egyesülethez, hogy együtt még hatékonyabbak legyünk. Ekkor találtuk ki a nevet is: Diab Különítmény.

Célunk minden családdal személyesen tartani a kapcsolatot, hogy tényleg segíteni tudjunk, és új rászoruló családokat kutassunk fel. Néhány diabetológussal már kialakítottuk az együttműködést. Terveink között szerepel, hogy plakátokat is kihelyezünk majd a gondozókban.

Minden eseményen, amelyet az egyesület szervez, tartósélelmiszer-gyűjtést szervezünk a jövőben, illetve pénzadományokat is fogadunk.

Bak Bernadett

Ha teheted, kérjük, te is támogasd munkánkat adományoddal, keress minket a sportosdiabk@gmail.com e-mail címen! Pénzadományokat a Sportos Cukorbetegek Egyesülete 10401282-50526683-86681006 számú számlájára várunk. A közleménybe írd be: Diab Különítmény adomány.

Nem vagyunk egyedül

2015. február 10-én költözött be családunkba a diabétesz, azóta igyekszem megragadni minden olyan alkalmat, ahol lehetőségem van új ismeretek megszerzésére, vagy a meglévő ismereteimet ismételni, hiszen ezeket nem lehet elégszer meghallgatni…
 Tovább
Számunkra nagy segítség

Számunkra nagy segítség

Kislányunk, Laura 13 éves, egy éve lett diabéteszes. Kicsi kora óta rendszeresen sportolt, sakkozott, országos szinten is jó eredményeket ért el úszás, futás és sakk területén a diákolimpiákon…
 Tovább
Óvónőként a cukorbeteg gyerekekért

Óvónőként a cukorbeteg gyerekekért

Az előző óvodában, ahol dolgoztam, ott találkoztam először diabéteszes gyermekkel. A kislányról ovikezdés után derült ki, hogy diabéteszes. Akkor kész tények elé állítottak. Megtanultam mindent kezelni, és másfél hét után megszúrni a kislányt…
 Tovább
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!