Feltöltés dátuma: 2020.05.21.

Kard Éva receptjei

Olívás sajtkrémmel töltött tojás

Illusztráció
1 darab tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
65 kcal 4 g 5 g 0 g

Hozzávalók 10 darabhoz:

  • 5 db tojás
  • 100 g natúr krémsajt
  • 30 g magozott olajbogyó
  • őrölt fehér bors

A keményre főzött és teljesen kihűtött tojásokat vágjuk félbe, és óvatosan emeljük ki a sárgáját. A natúr sajtkrémhez adjuk hozzá a villával összetört tojássárgát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük simára. Az olajbogyót alaposan csepegtessük le, és vágjuk fel apróra. Ezután adjuk hozzá a tojásos sajtkrémhez, és szintén keverjük össze. (Ha szükséges, akkor még ízlés szerint sózzunk, borsozzunk utána.) Az elkészült olívás sajtkrémet töltsük vissza a tojásfehérjébe, díszítsük egy-egy karika olajbogyóval. Tálalásig tegyük be a hűtőbe, majd kínáljuk pl. vékonyra szeletelt vagy főtt sonka mellé.

Megjelent a diabetes2020/2. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!