Kard Éva receptjei
Olívás sajtkrémmel töltött tojás
1 darab tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
65 kcal | 4 g | 5 g | 0 g |
Hozzávalók 10 darabhoz:
- 5 db tojás
- 100 g natúr krémsajt
- 30 g magozott olajbogyó
- só
- őrölt fehér bors
A keményre főzött és teljesen kihűtött tojásokat vágjuk félbe, és óvatosan emeljük ki a sárgáját. A natúr sajtkrémhez adjuk hozzá a villával összetört tojássárgát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük simára. Az olajbogyót alaposan csepegtessük le, és vágjuk fel apróra. Ezután adjuk hozzá a tojásos sajtkrémhez, és szintén keverjük össze. (Ha szükséges, akkor még ízlés szerint sózzunk, borsozzunk utána.) Az elkészült olívás sajtkrémet töltsük vissza a tojásfehérjébe, díszítsük egy-egy karika olajbogyóval. Tálalásig tegyük be a hűtőbe, majd kínáljuk pl. vékonyra szeletelt vagy főtt sonka mellé.