Rakott cukkini bulgurral

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
447 kcal | 30 g | 20 g | 36 g |
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 800 g cukkini (1 nagyobb darab)
- 500 g darált sertéscomb (sovány)
- 150 g bulgur
- 100 g vöröshagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- fokhagyma
A besamelmártáshoz:
- 400 ml tej
- 100 g reszelt trappista sajt
- 40 g liszt
- 40 g olaj
- só
- őrölt bors
- őrölt szerecsendió
A darált húst elkészítjük pörköltesen, a bulgurt megpároljuk. Olajon világosra pirítjuk a lisztet, majd elkeverjük a forró tejjel – ízlés szerint fűszerezzük a besamelmártást. A cukkinit hosszában félbevágjuk, kikaparjuk a magját, és vékonyra szeleteljük. Egy tűzálló tálba belesimítjuk a bulgurt, beborítjuk a cukkiniszeletek háromnegyedével. Ez után jöhet a besamelmártás, majd a kissé lecsepegtetett darált húsos pörkölt, végül még pár szelet cukkinival beborítjuk, és megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben kb. 30. perc alatt barnára sütjük.