Feltöltés dátuma: 2020.04.21.

Rakott cukkini bulgurral

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
447 kcal 30 g 20 g 36 g

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 800 g cukkini (1 nagyobb darab)
  • 500 g darált sertéscomb (sovány)
  • 150 g bulgur
  • 100 g vöröshagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • fokhagyma

A besamelmártáshoz:

  • 400 ml tej
  • 100 g reszelt trappista sajt
  • 40 g liszt
  • 40 g olaj
  • őrölt bors
  • őrölt szerecsendió

A darált húst elkészítjük pörköltesen, a bulgurt megpároljuk. Olajon világosra pirítjuk a lisztet, majd elkeverjük a forró tejjel – ízlés szerint fűszerezzük a besamelmártást. A cukkinit hosszában félbevágjuk, kikaparjuk a magját, és vékonyra szeleteljük. Egy tűzálló tálba belesimítjuk a bulgurt, beborítjuk a cukkiniszeletek háromnegyedével. Ez után jöhet a besamelmártás, majd a kissé lecsepegtetett darált húsos pörkölt, végül még pár szelet cukkinival beborítjuk, és megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben kb. 30. perc alatt barnára sütjük.


Megjelent a diabetes2020/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!