Feltöltés dátuma: 2020.04.21.

Henn Dóra receptjei

Köleskoch

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
266 kcal 7 g 15 g 28 g

Hozzávalók 10 adaghoz:

  • 600 ml tej
  • 300 g hántolt bioköles
  • 200 ml víz
  • 150 g xilit
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 150 g Rama margarin
  • 4 egész tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél db vaníliarúd
  • a sütőtál kenéséhez kevés zsír vagy margarin
  • zsemlemorzsa

A kölest megmossuk, a tejjel és vízzel lassú tűzön megfőzzük, majd langyosra hűtjük. A tojások sárgáját a xilittel, vaníliás cukorral, margarinnal, reszelt citromhéjjal elkeverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A langyosra hűlt kölesmasszában elkeverjük a sütőport, a tojássárgájával összekevert hozzávalókat, majd a végén a tojáshabot. A zsiradékkal kikent sütőtálba vékonyan egyenletesen elszórjuk a zsemlemorzsát, majd beleöntjük a kölesmasszát (39×29 cm-es tepsiben ideális nagyságú szeletek lesznek). 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel sütjük, amíg a teteje világosbarnára nem sül.

Megjelent a diabetes2020/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!