Feltöltés dátuma: 2020.04.21.

Henn Dóra receptjei

Joghurtos fánk

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
146 kcal 5 g 7 g 17 g

Hozzávalók 10 adaghoz:

  • 210 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 200 g natúr joghurt
  • 75 g eritritol
  • 2 db tojás
  • 10 g sütőpor
  • 1 tk. rumaroma
  • kb. 400 ml olaj a sütéshez

Az egész tojásokat habosra keverjük az eritrittel, majd hozzáadjuk a joghurtot és a rumot. A lisztet összekeverjük a sütőporral, jól összedolgozzuk a kettőt. Fél órát pihenni hagyjuk. Bő, forró olajban kisütjük, papírtörlőn leitatjuk az olajat. Teáskanállal szaggathatjuk az olajba. Pár perc alatt barnára sül.

Megjelent a diabetes2020/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!