Feltöltés dátuma: 2020.04.21.

Receptsarok

Bulgursaláta – Tabulé saláta

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
213 kcal 7 g 7 g 33 g

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 500 g paradicsom
  • 500 g uborka
  • 200 g bulgur
  • 2 szál újhagyma
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 2 cs. petrezselyem
  • 4 ek. olívaolaj
  • mentalevél
  • fél citrom leve
  • bors

A bulgurt kétszeres mennyiségű sós, borsos vízben főzzük meg, vagy forrázzuk le, és hagyjuk állni 15-20 percig. A zöldségeket vágjuk apróra és keverjük össze. Adjuk hozzá a puha bulgurt és az olajat. Ízesítsük citromlével, sóval, borssal, végül az apróra vágott petrezselyemmel és mentával keverjük el!

Megjelent a diabetes2020/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!