Receptsarok – Oroszországból
Zöldfűszeres sertéshússal, cukkinivel és kölessel töltött paprika
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
243 kcal | 15 g | 8 g | 27 g |
Hozzávalók 10 adaghoz:
- 5 db közepes piros vagy sárga kaliforniai paprika (1 db kb. 200 g)
- 500 g sovány darált sertéshús
- 400 g cukkini
- 150 g vöröshagyma
- 200 g köles
- 400 ml víz
- 1 csokor petrezselyem
- 2 tk. só
- 1 tk. bors
A szószhoz:
- 500 g leveses paradicsom vagy 500 ml paradicsomlé
- 150 g vöröshagyma
- 150 ml tejföl (12%-os)
- 250 ml tyúkhúsleves- vagy zöldségalaplé
- 1 ek. olívaolaj
- só
- bors
Egy kis edényben tegyünk fel vizet, ha felforrt, adjuk hozzá a kölest és kb. 7 percig főzzük, majd szűrjük le, és tegyük félre. A hagymát kockázzuk fel, a petrezselymet vágjuk apróra, a paprikákat vágjuk félbe és vágjuk ki a magházukat. A cukkiniket hámozzuk meg és aprítsuk fel. Az összevágott hagymát olajon addig pároljuk, amíg átlátszó lesz, de nem pirul meg, majd a felét vegyük ki és tegyük egy keverőtálba. A lábosba a maradék hagymához tegyük hozzá a paradicsomlét, vagy kockázzuk fel a friss paradicsomot és konyhai aprítóval pépesítsük. Adjuk hozzá az alaplét, egy csipet sót és borsot, alacsony hőmérsékleten főzzük kb. 8-10 percig. Közben a félretett hagymához adjuk hozzá a darált húst, az aprított cukkinit, az apróra vágott petrezselymet – egy teáskanálnyit tegyünk félre a szószhoz –, a főtt kölest, a sót, a borsot, keverjük össze alaposan. A lábosban fövő szószhoz kanalazzuk hozzá a tejfölt, szórjuk bele a félretett petrezselymet, keverjük el, majd vegyük le a tűzről. Egy tepsi aljára öntsük át a szószt. A félbevágott, kimagozott paprikákat töltsük meg húsos, cukkinis töltelékkel, egyenként helyezzük őket a szószba a vágott felükkel felfelé. 200 fokra előmelegített sütőben fedetlenül süssük kb. 45 percig.
További orosz receptek: