Receptsarok – Oroszországból
Orosz kemény tojás

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
80 kcal | 12 g | 11 g | 4 g |
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 12 db tojás
- 25 g friss zsemlemorzsa
- 60 ml tejföl (12%-os)
- 1/2 tk. frissen reszelt citromhéj
- só
- bors
- kaviár a tálaláshoz
A tojásokat 10 perc alatt főzzük keményre. Ha kihűltek, távolítsuk el a héjukat, felezzük el őket. A sárgájukat emeljük ki, és egy kis tálban törjük össze villával, majd tegyük hozzá a zsemlemorzsát és a tejfölt. Reszeljük rá a citromhéjat, sózzuk, borsozzuk, keverjük el alaposan. Egy tányérra helyezzük rá a tojásfehérjéket, a sárgáják helyére kanalazzunk a töltelékből. Ha nem tudjuk az egészet beletölteni, szépen megformázva tegyük a töltött tojások mellé. Díszítésként szórhatunk rá kaviárt.
További orosz receptek: