Feltöltés dátuma: 2019.11.08.

Receptsarok – Oroszországból

Orosz kemény tojás

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
80 kcal 12 g 11 g 4 g

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 12 db tojás
  • 25 g friss zsemlemorzsa
  • 60 ml tejföl (12%-os)
  • 1/2 tk. frissen reszelt citromhéj
  • bors
  • kaviár a tálaláshoz

A tojásokat 10 perc alatt főzzük keményre. Ha kihűltek, távolítsuk el a héjukat, felezzük el őket. A sárgájukat emeljük ki, és egy kis tálban törjük össze villával, majd tegyük hozzá a zsemlemorzsát és a tejfölt. Reszeljük rá a citromhéjat, sózzuk, borsozzuk, keverjük el alaposan. Egy tányérra helyezzük rá a tojásfehérjéket, a sárgáják helyére kanalazzunk a töltelékből. Ha nem tudjuk az egészet beletölteni, szépen megformázva tegyük a töltött tojások mellé. Díszítésként szórhatunk rá kaviárt.

További orosz receptek:

Megjelent a diabetes2019/4. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!