Feltöltés dátuma: 2019.11.08.

Receptsarok – Oroszországból

Orosz céklasaláta

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
125 kcal 2 g 8 g 12 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 500 g bébicékla
  • 60 ml tejföl (12% -os)
  • 20 g ecetes torma (20 g)
  • 1 ek. friss kapor finomra szelve
  • 1 tk. fehérborecet
  • 3 ek. extraszűz olívaolaj (30 g)
  • 1/4 tk. őrölt bors

A céklát alaposan megmossuk és puhára főzzük. Amikor kihűlt, meghámozzuk és fél cm-es karikákra vagy vékony hasábokra vágjuk. A kaprot éles késsel finomra vágjuk. Egy tálban keverjük el a tejfölt, a tormát, a kaprot, az olívaolajat és a sót. A szószt a céklakarikák vagy -hasábok tetejére kanalazzuk, s rögtön tálalhatjuk.

További orosz receptek:

Megjelent a diabetes2019/4. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!