Receptsarok – Oroszországból
Orosz céklasaláta
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
125 kcal | 2 g | 8 g | 12 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 500 g bébicékla
- 60 ml tejföl (12% -os)
- 20 g ecetes torma (20 g)
- 1 ek. friss kapor finomra szelve
- 1 tk. fehérborecet
- 3 ek. extraszűz olívaolaj (30 g)
- 1/4 tk. őrölt bors
- só
A céklát alaposan megmossuk és puhára főzzük. Amikor kihűlt, meghámozzuk és fél cm-es karikákra vagy vékony hasábokra vágjuk. A kaprot éles késsel finomra vágjuk. Egy tálban keverjük el a tejfölt, a tormát, a kaprot, az olívaolajat és a sót. A szószt a céklakarikák vagy -hasábok tetejére kanalazzuk, s rögtön tálalhatjuk.
További orosz receptek: