Receptsarok – Oroszországból
Mustáros, tojásos csirkehússaláta
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
147 kcal | 2 g | 13 g | 7 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 200 g csirkemellfilé
- 40 g tejföl (12%-os)
- 20 g alacsony zsírtartalmú krémsajt
- 1 tk. mustár
- 1 db tojás
- 50 g savanyú uborka
- 100 g piros kaliforniai paprika
- 1 tk. friss, aprított petrezselyem
- só
- bors
A tojást keményre főzzük, ha kihűlt, kockákra vágjuk. A kaliforniai paprikát és az uborkát is kockázzuk. A csirkemellet egy kis lábosban feltesszük főni annyi vízzel, ami épp ellepi. Magas hőmérsékleten 10–15 percig főzzük, amíg kifehéredik. Közben egy salátástálban összekeverjük a tejfölt, a krémsajtot, a mustárt, a sót és a paprikát. A csirkét lecsepegtetjük, ha már nem túl forró, 2 cm-es kockákra vágjuk, és a salátástálba tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott tojást, az uborkát és a kaliforniai paprikát, összekeverjük. Lefedjük, tálalás előtt legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. Természetesen készíthetjük maradék húsból is, akár húslevesben főtt csirkemellből vagy sült csirkemellből.
További orosz receptek: