Feltöltés dátuma: 2019.11.08.

Receptsarok – Oroszországból

Mustáros, tojásos csirkehússaláta

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
147 kcal 2 g 13 g 7 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 200 g csirkemellfilé
  • 40 g tejföl (12%-os)
  • 20 g alacsony zsírtartalmú krémsajt
  • 1 tk. mustár
  • 1 db tojás
  • 50 g savanyú uborka
  • 100 g piros kaliforniai paprika
  • 1 tk. friss, aprított petrezselyem
  • bors

A tojást keményre főzzük, ha kihűlt, kockákra vágjuk. A kaliforniai paprikát és az uborkát is kockázzuk. A csirkemellet egy kis lábosban feltesszük főni annyi vízzel, ami épp ellepi. Magas hőmérsékleten 10–15 percig főzzük, amíg kifehéredik. Közben egy salátástálban összekeverjük a tejfölt, a krémsajtot, a mustárt, a sót és a paprikát. A csirkét lecsepegtetjük, ha már nem túl forró, 2 cm-es kockákra vágjuk, és a salátástálba tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott tojást, az uborkát és a kaliforniai paprikát, összekeverjük. Lefedjük, tálalás előtt legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. Természetesen készíthetjük maradék húsból is, akár húslevesben főtt csirkemellből vagy sült csirkemellből.

További orosz receptek:

Megjelent a diabetes2019/4. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!