Receptsarok – Oroszországból
Marhaszegy Sztroganov módra
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
373 kcal | 227 g | 26 g | 4 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 500 g marha szegyhús
- 2 ek. olívaolaj
- 40 g paradicsompüré
- 20 ml vörösborecet
- 200 ml marhahús- vagy zöldségalaplé
- 100 g gomba
- 150 ml tejföl (12%-os)
- 50 g vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk. szárított kakukkfű
- 1 tk. só
- 1 tk. bors
Vágjuk a vöröshagymát kockákra, a húst vékony csíkokra. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, a hagymát pirítsuk meg rajta. A fokhagymagerezdeket zúzzuk össze és adjuk a hagymához, majd a kakukkfüvet is belekeverjük. A húst sózzuk, borsozzuk, majd a serpenyőbe tesszük, addig sütjük, amíg megpirul. Adjuk hozzá a paradicsompürét, süssük tovább kb. 5 percig. Öntsük hozzá az alaplét, hevítsük, amíg gyöngyözni kezd, majd főzzük körülbelül 1 órán keresztül. A vékony szeletekre vágott gombát is tegyük a hús mellé, majd főzzük újabb egy órát. Miután levettük a tűzről, keverjük bele a tejfölt, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Melegen tálaljuk, köretként adhatunk hozzá vajas karfiolpürét.
További orosz receptek: