Feltöltés dátuma: 2019.11.08.

Receptsarok – Oroszországból

Marhaszegy Sztroganov módra

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
373 kcal 227 g 26 g 4 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 500 g marha szegyhús
  • 2 ek. olívaolaj
  • 40 g paradicsompüré
  • 20 ml vörösborecet
  • 200 ml marhahús- vagy zöldségalaplé
  • 100 g gomba
  • 150 ml tejföl (12%-os)
  • 50 g vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. szárított kakukkfű
  • 1 tk. só
  • 1 tk. bors

Vágjuk a vöröshagymát kockákra, a húst vékony csíkokra. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, a hagymát pirítsuk meg rajta. A fokhagymagerezdeket zúzzuk össze és adjuk a hagymához, majd a kakukkfüvet is belekeverjük. A húst sózzuk, borsozzuk, majd a serpenyőbe tesszük, addig sütjük, amíg megpirul. Adjuk hozzá a paradicsompürét, süssük tovább kb. 5 percig. Öntsük hozzá az alaplét, hevítsük, amíg gyöngyözni kezd, majd főzzük körülbelül 1 órán keresztül. A vékony szeletekre vágott gombát is tegyük a hús mellé, majd főzzük újabb egy órát. Miután levettük a tűzről, keverjük bele a tejfölt, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Melegen tálaljuk, köretként adhatunk hozzá vajas karfiolpürét.

További orosz receptek:

Megjelent a diabetes2019/4. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!