Feltöltés dátuma: 2019.11.08.

Receptsarok – Oroszországból

Hagyományos orosz káposztaleves

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
195 kcal 4 g 7 g 29 g

Hozzávalók 10 adaghoz:

  • 2000 ml zöldségalaplé vagy víz
  • 400 g burgonya
  • 400 g paradicsom
  • 200 g vöröshagyma
  • 1000 g káposzta
  • 200 g sárgarépa
  • 200 g tejföl (12%-os)
  • 40 g vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 babérlevél
  • egész feketebors
  • őrölt bors
  • friss kapor

A megtisztított vöröshagymát kockákra vágjuk, a káposztát vékony csíkokra szeljük, a répát megtisztítjuk, durvára reszeljük, a petrezselymet finomra aprítjuk, a burgonyát meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk. Egy nagy lábosban a vajon addig pároljuk a hagymát, amíg átlátszó lesz. Hozzáadjuk a vékonyra szelt káposztát, a reszelt répát és az aprított petrezselymet. Néhány percig sűrűn kevergetve sütjük. Beletesszük a babérlevelet és az egész borsszemeket, majd felöntjük az alaplével. Hevítsük forrásig, majd lefedve főzzük tovább kb. 15 percig. Adjuk hozzá a kockákra vágott burgonyát, ismét forraljuk fel, és főzzük tovább. Amikor a burgonya már háromnegyedig megpuhult, adjuk hozzá a meghámozott, kockákra vágott paradicsomot, és főzzük készre. Ízesítsük sóval és további borssal, ha szükséges. Tálalás előtt vegyük ki a babérlevelet és az egész borsokat. A levest előmelegített tányérban tálaljuk egy csipet kaporral és egy kis kanál tejföllel.

További orosz receptek:

Megjelent a diabetes2019/4. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!