Feltöltés dátuma: 2019.11.08.

Receptsarok – Oroszországból

Füstölt lazacos blini

Illusztráció
1 adag (4 darab) tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
321 kcal 20 g 22 g 5 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 160 g füstölt lazac
  • 2 db tojás
  • 60 g mandulaliszt
  • 50 ml mandulatej (nem édesített)
  • 10 g vaj
  • 1 ek. extraszűz olívaolaj
  • 100 g krémsajt
  • 3 ek. kapribogyó
  • 3 szál friss kapor
  • 1/2 tk. őrölt bors
  • 1/2 tk. sütőpor

Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. A tojások sárgáját, a vajat és a mandulatejet egy keverőtálban kézi haberővel óvatosan keverjük egyneművé. Apránként adjuk hozzá a mandulalisztet, a sütőport és a sót. A tojások fehérjét egy csipet sóval mixerrel kemény habbá verjük, majd óvatosan, hogy ne törjön össze, a tésztához keverjük. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat. Tegyünk egy púpos kiskanálnyi tésztát a serpenyőbe, süssük kb. 50 másodpercig, majd fordítsuk meg, ismét süssük addig, amíg aranybarna lesz – járjunk el így mind a 16 darabbal. A megsült bliniket papírtörlővel bélelt tányérra tegyük ki. Ha kihűltek, a tetejüket kenjük meg krémsajttal, tegyünk rá egy kis szelet füstölt lazacot, 2-3 kapribogyót és kaprot, majd szórjuk meg egy kis borssal.

További orosz receptek:

Megjelent a diabetes2019/4. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!