Receptsarok – Oroszországból
Füstölt lazacos blini
1 adag (4 darab) tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
321 kcal | 20 g | 22 g | 5 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 160 g füstölt lazac
- 2 db tojás
- 60 g mandulaliszt
- 50 ml mandulatej (nem édesített)
- 10 g vaj
- 1 ek. extraszűz olívaolaj
- 100 g krémsajt
- 3 ek. kapribogyó
- 3 szál friss kapor
- 1/2 tk. őrölt bors
- 1/2 tk. sütőpor
- só
Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. A tojások sárgáját, a vajat és a mandulatejet egy keverőtálban kézi haberővel óvatosan keverjük egyneművé. Apránként adjuk hozzá a mandulalisztet, a sütőport és a sót. A tojások fehérjét egy csipet sóval mixerrel kemény habbá verjük, majd óvatosan, hogy ne törjön össze, a tésztához keverjük. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat. Tegyünk egy púpos kiskanálnyi tésztát a serpenyőbe, süssük kb. 50 másodpercig, majd fordítsuk meg, ismét süssük addig, amíg aranybarna lesz – járjunk el így mind a 16 darabbal. A megsült bliniket papírtörlővel bélelt tányérra tegyük ki. Ha kihűltek, a tetejüket kenjük meg krémsajttal, tegyünk rá egy kis szelet füstölt lazacot, 2-3 kapribogyót és kaprot, majd szórjuk meg egy kis borssal.
További orosz receptek: