Receptsarok – Oroszországból
Egyszerű káposztasaláta
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
147 kcal | 2 g | 13 g | 7 g |
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 250 g fehér káposzta
- 150 g vörös káposzta
- 80 g zellergumó
- 120 g édesköménygumó
- 75 g majonéz
- 40 ml tejföl (12%-os)
- 1 ek. csiliszósz
- 65 g savanyú uborka
- 1 tk. reszelt torma
- 2 ek. friss citromlé
- 2 ek. friss aprított petrezselyemlevél
- 2 ek. aprított snidling
- 1/4 tk. só
- frissen őrölt bors
A káposztákat és az édesköménygumót vágjuk félbe és szeljük vékony csíkokra. A zellergumót hámozzuk meg, reszeljük le a sajtreszelőn, és a káposztákkal és az édesköménygumóval tegyük egy salátástálba. Az öntethez a savanyú uborkát reszeljük finomra kis lyukú reszelőn egy tálba, adjuk hozzá a reszelt tormát, a petrezselyemlevelet és a snidlinget, majd keverjük el a majonézzel, a tejföllel, a csiliszósszal és a citromlével. Ízesítsük sóval és borssal. Az öntetet kanalazzuk a salátástálba, keverjük össze alaposan, már tálalhatjuk is.
További orosz receptek: