Feltöltés dátuma: 2019.11.08.

Receptsarok – Oroszországból

Egyszerű káposztasaláta

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
147 kcal 2 g 13 g 7 g

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 250 g fehér káposzta
  • 150 g vörös ­káposzta
  • 80 g zellergumó
  • 120 g édesköménygumó
  • 75 g majonéz
  • 40 ml tejföl (12%-os)
  • 1 ek. csiliszósz
  • 65 g savanyú uborka
  • 1 tk. reszelt torma
  • 2 ek. friss citromlé
  • 2 ek. friss aprított petrezselyemlevél
  • 2 ek. aprított snidling
  • 1/4 tk. só
  • frissen őrölt bors

A káposztákat és az édesköménygumót vágjuk félbe és szeljük vékony csíkokra. A zellergumót hámozzuk meg, reszeljük le a sajtreszelőn, és a káposztákkal és az édesköménygumóval tegyük egy salátástálba. Az öntethez a savanyú uborkát reszeljük finomra kis lyukú reszelőn egy tálba, adjuk hozzá a reszelt tormát, a petrezselyemlevelet és a snidlinget, majd keverjük el a majonézzel, a tejföllel, a csiliszósszal és a citromlével. Ízesítsük sóval és borssal. Az öntetet kanalazzuk a salátástálba, keverjük össze alaposan, már tálalhatjuk is.

További orosz receptek:

Megjelent a diabetes2019/4. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!