Receptsarok – Oroszországból
Borscs

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
128 kcal | 2 g | 6 g | 15 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 300 g cékla
- 100 g burgonya
- 150 g vöröshagyma
- 500 ml marhahúsleves- vagy zöldségleves-alaplé
- 2 ek. extraszűz olívaolaj
- 2 tk. vörösborecet
- 60 ml tejföl (12%-os)
- 1 ek. ecetes torma
- 1 ek. friss petrezselyem apróra vágva
- 1/2 tk. só
- 1/4 tk. frissen őrölt bors
A céklát hámozzuk meg, kockázzuk fel és főzzük puhára. A burgonyát hámozzuk meg, kockázzuk fel. A hagymát és a petrezselymet vágjuk minél apróbbra. Közepes hőmérsékleten forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy lábosban, pirítsuk meg benne a hagymát, majd adjuk hozzá az alaplét, sózzuk, borsozzuk. Ha felforrt, vegyük alacsonyabbra a hőmérsékletet, adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát, fedjük le. Addig főzzük, amíg a burgonya puhulni kezd, ekkor adjuk hozzá a vörösborecetet és az előfőzött céklát, forraljuk fel újra, és 2-3 percig főzzük tovább, amíg a krumpli teljesen megpuhul. Egy kis tálban keverjük össze a tejfölt és a tormát. A tányér aljára szedjünk egy kanál tormás tejfölt, erre tálaljuk a levest petrezselyemmel meghintve.
További orosz receptek: