Feltöltés dátuma: 2019.11.08.

Receptsarok – Oroszországból

Borscs

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
128 kcal 2 g 6 g 15 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 300 g cékla
  • 100 g burgonya
  • 150 g vöröshagyma
  • 500 ml marhahúsleves- vagy zöldségleves-alaplé
  • 2 ek. extraszűz olívaolaj
  • 2 tk. vörösborecet
  • 60 ml tejföl (12%-os)
  • 1 ek. ecetes torma
  • 1 ek. friss petrezselyem apróra vágva
  • 1/2 tk. só
  • 1/4 tk. frissen őrölt bors

A céklát hámozzuk meg, kockázzuk fel és főzzük puhára. A burgonyát hámozzuk meg, kockázzuk fel. A hagymát és a petrezselymet vágjuk minél apróbbra. Közepes hőmérsékleten forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy lábosban, pirítsuk meg benne a hagymát, majd adjuk hozzá az alaplét, sózzuk, borsozzuk. Ha felforrt, vegyük alacsonyabbra a hőmérsékletet, adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát, fedjük le. Addig főzzük, amíg a burgonya puhulni kezd, ekkor adjuk hozzá a vörösborecetet és az előfőzött céklát, forraljuk fel újra, és 2-3 percig főzzük tovább, amíg a krumpli teljesen megpuhul. Egy kis tálban keverjük össze a tejfölt és a tormát. A tányér aljára szedjünk egy kanál tormás tejfölt, erre tálaljuk a levest petrezselyemmel meghintve.

További orosz receptek:

Megjelent a diabetes2019/4. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!