Feltöltés dátuma: 2019.11.08.

Mentsünk végtagot, mentsünk életet!

Applikációval az amputációk ellen

Egyéves tervezés, fejlesztés után elindult a végtagmentő applikáció, amelynek célja a MEROVA módszer széles körű elterjesztése, a Magyarországon élő cukorbetegek megfelelő tájékoztatása, valamint a cukorbetegség és a vénás keringési betegségek szövődményei miatt veszélyeztetett végtagok megmentése. A módszert – amelynek alkalmazásával az elmúlt 25 évben több ezer végtagot sikerült megmenteni – dr. Mecseky László, dr. Rozsos István és dr. Vadász Gergely dolgozták ki.

Illusztráció.

Mentsünk végtagot, mentsünk életet!

Európában Magyarország élen jár az amputációk számában, pedig ezek a beavatkozások az esetek többségében megelőzhetők lennének megfelelő tájékozottsággal és körültekintő ellátással.

Az elhamarkodott amputációk visszafordíthatatlan folyamatokat indítanak el az egyén, a család és a társadalom szintjén is, emellett hatalmas terhet rónak a rehabilitációs ellátásra. A megoldást az egészségügy innovációjában és a prevenció előtérbe helyezésében látjuk.

A mind iOS, mind Android eszközön elérhető ingyenes applikációnk tudástára erre a módszerre épül, segítségével mind a betegek, mind az orvosok közelebb kerülhetnek a cukorbetegség és a vénás keringési betegségek szövődményeinek sikeres kezeléséhez, a végtagok megmentéséhez.

Segítségnyújtás cukorbetegeknek, visszérbetegeknek, valamint szövődményeiktől szenvedőknek

Állapotfelméréssel segítjük a problémával küzdőket, válaszaik alapján felállítjuk a kórlapot és a diagnózist, majd tanácsokkal és javaslatokkal látjuk el a gyógyulásuk érdekében.

Asszisztensünk rendszeres emlékeztetőt küld a fontos napi teendőkről, mindemellett táplálkozási, lábápolási, gyógytornasegédeink folyamatos naprakész információkkal segítik a beteget. Ha megfogadja tanácsainkat, mielőbbi gyógyulása érdekében orvosi beavatkozás nélkül is sokat tehet.

Szakmai tanácsadás orvosoknak és egészségügyi szakdolgozóknak

Zárt orvosi felületünkön konkrét esettanulmányokkal segítjük kollégáink sikeres gyógyítását. A helyes példák szemléltetése mellett sebfázisnak megfelelő receptfelírási segédeket, kezelési és kiegészítő terápiás javaslatokat adunk. Konferencianaptár és SOS vonal is elérhető.

Amennyiben hozzáférést szeretne kérni a zárt orvosi felülethez, kérjük, írjon az info@vegtagmento.hu e-mail címre.

dr. Rozsos István

Az applikáció használata nem helyettesíti az orvosi kezelést, csupán kiegészítő jelleggel, tanácsokkal lát el és megkönnyíti a cukorbetegséggel és visszérrel való együttélést. Cukorbetegség esetén minden esetben kérjen orvosi segítséget, és kövesse az orvosa utasításait!

Megjelent a diabetes2019/4. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!