Feltöltés dátuma: 2019.07.20.

Receptsarok – Japánból

Yakitori csirkemell

© Wendell T. Webber
© Wendell T. Webber
1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
184 kcal 24 g 1 g 8 g

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 100 ml szaké vagy sherry
  • 100 ml szójaszósz
  • 1 ek. cukor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. reszelt friss gyömbér
  • 500 g csirkemell
  • 500 g póréhagyma

A csirkehúst vágjuk nagyobb kockákra, tegyük egy tálba, reszeljünk hozzá 2 ek. gyömbért, zúzzuk bele a fokhagymát, öntsük hozzá a szakét, a szójaszószt, és szórjunk rá 1 ek. cukrot, keverjük össze alaposan, hagyjuk a pácban 15 percig. A póréhagymák fehér részét szeleteljük fel kb. 1 cm-es szeletekre és tegyük félre. A sütőt kapcsoljuk grillfokozatra, és melegítsük elő. 6 fémből készült nyárs mindegyikére húzzunk fel 3 kocka húst és 2 szelet póréhagymát. Az így elkészített nyársakat tegyük egy tepsi aljára, és kenjük meg a tálban maradt páccal. Süssük kb. 5 percig, kenjük meg újra, süssük újabb 5 percig, vagy amíg a hús átsül.

Megjelent a diabetes2019/3. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!