Receptsarok – Japánból
Yakitori csirkemell

1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
184 kcal | 24 g | 1 g | 8 g |
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 100 ml szaké vagy sherry
- 100 ml szójaszósz
- 1 ek. cukor
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. reszelt friss gyömbér
- 500 g csirkemell
- 500 g póréhagyma
A csirkehúst vágjuk nagyobb kockákra, tegyük egy tálba, reszeljünk hozzá 2 ek. gyömbért, zúzzuk bele a fokhagymát, öntsük hozzá a szakét, a szójaszószt, és szórjunk rá 1 ek. cukrot, keverjük össze alaposan, hagyjuk a pácban 15 percig. A póréhagymák fehér részét szeleteljük fel kb. 1 cm-es szeletekre és tegyük félre. A sütőt kapcsoljuk grillfokozatra, és melegítsük elő. 6 fémből készült nyárs mindegyikére húzzunk fel 3 kocka húst és 2 szelet póréhagymát. Az így elkészített nyársakat tegyük egy tepsi aljára, és kenjük meg a tálban maradt páccal. Süssük kb. 5 percig, kenjük meg újra, süssük újabb 5 percig, vagy amíg a hús átsül.