Feltöltés dátuma: 2019.07.20.

Receptsarok – Japánból

Újhagymás, csirkés rizstál

Illusztráció
1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
295 kcal 20 g 3 g 47 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 200 g barnarizs
  • 250 ml tyúkhúsleves-alaplé
  • 1 1/2 ek. cukor
  • 2 ek. alacsony nátriumtartalmú szójaszósz
  • 1 ek. rizsbor vagy sherry vagy fehérbor
  • 2 tojásfehérje
  • 1 nagy tojás
  • 200 g csirkemellfilé
  • 1 csomó (5 szál) újhagyma

Az újhagymák végeit vágjuk le, majd szeleteljük fel vékony karikákra. A csirkemellet kb. 2×2 cm-es kockákra vágjuk. A barna rizst megfőzzük a csomagolásán olvasható ajánlás szerint. Egy vastag falú lábosba öntjük a húslevesalaplét, a rizsbort, a szójaszószt és cukrot. Forraljuk fel, majd vegyük vissza közepesre a hőmérsékletet. Egy edényben keverjük össze a tojásfehérjéket az egész tojással. A csirkemellkockákat tegyük a gyöngyöző húslevesbe, és főzzük 15 percig. Lassan csurgassuk bele a tojást keverés nélkül. A tetejére szórjuk az újhagymakarikákat. Kb. 3 perc után, amikor a tojás elkezd megszilárdulni, keverjük meg egy evőpálcikával vagy késsel. Mostanra a csirkemellnek át kellett főnie, ellenőrizzük egy kocka félbevágásával. A rizst osszuk el négy mély levesestányérban, a tetejére kanalazzunk levest.

Megjelent a diabetes2019/3. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!