Receptsarok – Japánból
Újhagymás, csirkés rizstál

1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
295 kcal | 20 g | 3 g | 47 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 200 g barnarizs
- 250 ml tyúkhúsleves-alaplé
- 1 1/2 ek. cukor
- 2 ek. alacsony nátriumtartalmú szójaszósz
- 1 ek. rizsbor vagy sherry vagy fehérbor
- 2 tojásfehérje
- 1 nagy tojás
- 200 g csirkemellfilé
- 1 csomó (5 szál) újhagyma
Az újhagymák végeit vágjuk le, majd szeleteljük fel vékony karikákra. A csirkemellet kb. 2×2 cm-es kockákra vágjuk. A barna rizst megfőzzük a csomagolásán olvasható ajánlás szerint. Egy vastag falú lábosba öntjük a húslevesalaplét, a rizsbort, a szójaszószt és cukrot. Forraljuk fel, majd vegyük vissza közepesre a hőmérsékletet. Egy edényben keverjük össze a tojásfehérjéket az egész tojással. A csirkemellkockákat tegyük a gyöngyöző húslevesbe, és főzzük 15 percig. Lassan csurgassuk bele a tojást keverés nélkül. A tetejére szórjuk az újhagymakarikákat. Kb. 3 perc után, amikor a tojás elkezd megszilárdulni, keverjük meg egy evőpálcikával vagy késsel. Mostanra a csirkemellnek át kellett főnie, ellenőrizzük egy kocka félbevágásával. A rizst osszuk el négy mély levesestányérban, a tetejére kanalazzunk levest.